tiistai 8. tammikuuta 2013

Punastuva siskonmakkarakeitto


Siskonmakkarat ovat hassuja. Niiden puristelu on yhtä aikaa ällöä ja kiehtovaa. Unkarissa ei ole siskonmakkaraa, joten tähän ruokalajiin olen tutustunut vasta koulussa. Ja tykkäsin.

Omille lapsille teen siskonmakkarakeittoa, tietysti, unkarilaisittain.



Pari perunaa ja porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna, noin 1 rkl paparikajauhetta, öljyä, 1 sipuli pienittynä, 1 laakerinlehti, pari mustapippuria, paketti siskonmakkaraa, vettä, suolaa.

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää paprikajauhe ja kuullota vähän taas. Lisää perunat ja porkkanat, sekoittele ja paahda hetki. Lisää vettä niin että kaikki päättyy. Lisää mausteet ja anna juuresten kypsyä pehmeiksi. Pusertele sekaan siskonmakkarapalat ja anna niiden kypsyä noin 5 minuuttia.

Tarjoa heti nälkäisille lapsille. Siskonmakkarat katoavat heti. Lopuksi menevät myös juurekset. Mamalle jää liemi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti