torstai 24. tammikuuta 2013

Menkää baariin!

Baarissa on kivaa. Baarikierroksella vielä kivempaa.

Nyt Helsingissä on niin monia, kivoja kierroksen arvoisia baareja että ajattelin listata omia baarisuosikkejani kavereille, että niitä voi sitten kiertää. (Ja hei, olutravintolat ovat sitten erikseen). Kaikissa tykkäämissäni paikoissa on jotain spessua.Joissain baareissa voi kuunnella jukeboxia, kuten Bar Majavassa Kalliossa. Kunhan ei soita yli kahta biisiä Kotiteollisuutta (en tiedä mitä tapahtuu, jos niin tekee?).


Baarikierros kavereiden kanssa on parasta. Me oltiin kollegoideni kanssa. Olutta meni kyllä.

 

Parhaita ovat baarit, joissa voi hengailla sekä päivällä että illalla. Iki-klassikko tällä saralla on Corona, vuodesta 1992. Kävin siellä ensimmäisen kerran, kun silloinen poikaystäväni Pekka pelasi biljardia paikassa. Käyn edelleen siellä koko ajan, kahvilla tai bissellä.

Los Cojones Annankadulla on uusi suosikkini. Hauska sisustus katossa roikkuvine kinkkuineen, erinomainen mojito ja hengausmestat ovat syynä suosiooni. Samoin innovatiivinen liitutauluviestintä. Viikonloppuisin kannattaa varautua seisomaan.

Erottajalla oleva Liberty or Death on myös hauska drinkkipaikka. Kandee käydä. Samalla kadulla oleva Cuba on myös hyväksi havaittu.

Toinen iki-suosikkini on Roballa jo kymmenettä vuotta oleva We got beef. Simppeli konsepti toimii vieläkin..

Myös vähän kauempana, Pitkänsilllan toisella puolella on pari paikkaa, jotka ovat jopa minusta käynnin arvoisia. Siltanen ja Kuudes linja ovat molemmat hauskoja paikkoja; Siltanen sopii koko päivän hengailuun ja Kuudes Linja taas ilta-baarimeininkeihin.Navy Jerry´s on erilaisella tavalla hauskaa. Vai eikö ole muka hauskaa juoda ton kokoista, HYVÄÄ drinkkiä säilykepurkista? (No, ei me noita Riikan kanssa kaksistaan juotu...)

Vin-Vin on taas mutkaton viinipaikka, jossa on kiva juoda ja istua (jos saa paikan).


Bottan alakerta on pieni, mutta siellä pääsee tanssimaan. Kasaria ja ysäriä. Ja kai muutakin.  Samoin Molly Malonessa, joka todellakaan ei ole pelkkä irkkubaari.

Ja tietysti juuri nyt 20vuotta täyttävä entinen työpaikkani Helmi Eerikinkadulla. Yläkerrassa ruokaa ja tanssia, alakerrassa juomaa. Jos ei tiedä, mihin menisi, yllättäen eksyy Helmeen.

Kaikkien näiden jälkeen kello taitaakin olla jo 03.30....Snagarin kautta kotiin.

Baarit on kyllä hauskoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti