tiistai 15. tammikuuta 2013

Unkariksi gnocchi - nudli


Eipä Italia ole ainoa maa, missä tehdään gnoccheja. Unkarissapa tehdään kanssa.

Olen syönyt niitä koko ikäni. En vaan tajunnut kuin vasta kolmekymppisenä, että unkarilaiset nudlit ovat samaa kamaa kuin italialaiset gnocchit.Unkarilaiset nudlit

noin 6 jauhoista perunaa, pari-kolme desiä jauhoja, 1 rkl kaurahiutaleita, 1 kananmuna, suolaa, öljyä.

Keitä perunat kuorineen ja kuori ne kuumina. Muussaa perunat ja anna hetken jäähtyä. Sekoita suola jauhoihin. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Lisää jauhot lempeästi alustaen pikkuhiljaa, niin että saat massasta taikinan tuntuisen.

Muotoile taikinasta pitkä pötkö. Ota jokainen pötkö erikseen ja rullaa pitkäksi, ohuseksi puikoksi. Leikkaa puikko pieniksi palasiksi ja rullaa palasista pitkänomaisia käsien välissä (lisää käsiin jauhoa). Keitä pari kourallista kerrallaan kiehuvassa vedessä niin kauan että nousevat pinnalle. (Tätä taikinaa ei voi säilyttää, vaan se pitää tehdä valmiiksi mahdollisimman nopeasti.)

Jos haluat nauttia nudlit italialaisittain: Valuta ja laita toiseen kattilaan öljyä ja parmesan-raastetta. Kääntele nudleja kattilassa ja nauti heti rucolan ja mustapippurin kera.
Unkarissa nudlit nautitaan usein myös jälkiruuaksi. Ne pyöritetään öljyssä ja korppujauhossa, joilloin korppujauho paahtuu mehevän ruskeaksi. Nudlit nautitaan sokerin ja hillon kanssa. Voin taata, skidit tykkää.Namnam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti