lauantai 27. huhtikuuta 2013

Nellan kanssa rullausopissa


Meillä oli Nellan kanssa haave - suuri haave. Opetella tekemään vietnamilaisia riisipaperirullia. Aikaansaapia kun olemme, päätimme opetella homman yhdessätuumin. Koko perheen voimin. Eihän se voi olla vaikeaa?Nella hoiti riisipaperit ja kastikepohjat, me proosallisemmat raaka-aineet. Ja sitten hommiin:

Sisälle laitoimme:
pari porkkanaa Nellan kunniakkaasti ohueksi siivutettuina (katsoen samalla Voice of Finlandia), 2 kevätsipulia pätkittynä, pari kypsää avokadoa siivutettuna ja limemehulla pirskotettuna, parikymmentä isoa rapua, tuoretta korianteria ja noin 1/2 pnt Romaine-salaattia. Paistamiset hoidettiin kookosöljyllä.

Ravut marinoitiin 1/2 chilissä, 1 limen mehussa, 1 dl Corona-oluessa ja lorauksessa kookosöljyssä. Suolaa hiukan mukaan. Annettiin seistä hetken, joka 10 minuuttia.

Sitten freesattiin porkkana ja kevätsipuli. Mukaan hetkeksi ravut. Sitten kokoamaan rullia:

Tehtiin kokoamisasena, johon kaikki koottiin. Kasteltiin riisipaperit isossa vuoassa, jossa kuumaa vettä (pitää odottaa, että riisipaperi muuttuu täysin notkeaksi ja niin kuin riisipaperivastaavamme Andi sanoi; ihanan limaiseksi), sitten ensin rapu keskelle, päälle pari siivua avokadoa, salaattia ja vähän porkkana-kevätsipuliseosta. Laitoin myös korianteria, mutta Nella tykkäsi, että ei tarvitsisi tähän laittaa. Sitten riisipaperi taiteiltiin vähän kuin kaalikääryleen teossa se kaalinlehti. Kuulostaa helpolta, mutta oli vään vaivalloista riisipaperin limaisuuden takia. Kannattaa tehdä rullista tiukkoja.  Kaikki meistä kääri, ja taso oli aika vaihtelevaa....

Ja sitten dippikastikkeen sekoitus:

1 dl sweet chili-kastiketta, 1/2 limen menu, 2 tl palmusokeria, 1 dl Corona-olutta, 2 rkl riisiviinietikkaa, 1/2 chili pilkottuna, hyppysellinen suolaa ja nypittyä korianteria. Sekoittele ja anna seistä hetken.

Coronaa ja Budweiseriä kylmästä ja sitten syömään. Hyviä olivat. Ja ihanan raikkaita. Tehdään toiste, mutta seuraavilla opeilla:

- Puolitetaan riisipaperit, nyt paperia tuli vähän liikaa per rulla.
- Säästetään korianteri kastikkeeseen.
- Laitetaan mukaan suolaa hieman. Tai soijaa.

Aina oppii uutta ,kun vään viitsii... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti