maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappuruokaa fuusiona Meksiko&Aasia-akselilta


Tein duuniin helmikuussa yhteen tilaisuuteen vähän fuusio-sormisafkaa. Sama setti toimii hyvin joko huomenna tai ylihuomenna, jos hengailee Vapun toreilla ja turuilla mitähän toi sanonta tarkoittaa? ja puistoissa. Aika helppoja ovat myös tehdä. Etukäteen vaan kaikki.




Ihana Liisa otti kauniita kuvia annoksista. Tässä mun sekasortoa kuvausten keskellä, mutta kyllä sieltä ruuat erottuu.

Aasialaiset katusämpylät olutmarinoidulla retiiseillä

Noin 4-6 pientä pehmeäkuorista sämpylää, 300-400 g mureaa häränfilettä, tuoretta korianteria, 1/2 chili pienittynä (ota siemenet pois). Lihan voi marinoida: 1,5 dl teriyakia, 1/2 dl KOFF-olutta, 3 rkl juoksevaa hunajaa, 1 tl chilitahnaa tai kastiketta, 1/2 limen mehu, suolaa.

Viipaloi liha vaikka kohmeana erittäin ohueksi. Sekoita marinadi ja kaada puolet siitä lihan päälle. Anna marinoitua puolesta tunnista eteenpäin. Grillaa tai paista lihaviipaleet. Laita sitten lihat folion päälle kulhoon, valuta loppu marinadi päälle ja sulje tiiviiksi mytyksi kulhoon. Anna levätä joku viisi minuuttia.

Olutmarinoituihin retiiseihin tulee noin kymmenisen retiisiä ohuelti viipaloituna, 1/2 dl kiehuvaa KOFF-olutta, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 rkl palmusokeria.  Sekoita retiisien liemi ja kaada kulhoon retiisien päälle. Retiisesitä tulee ihanan vaalenpunaisia, kun niiden antaa seisoa puolisen tuntia.

Kokoa sämpylät laittamalla sisälle lihaa ja retiisejä. Koristeeksi chiliä ja chiliä.

Kana-tostadat avokado-siiderisalsalla

5 tortillaa, joku 300 g kypsää kanaa (minä ostan grillattua rintaa S-marketin tiskistä).

Avokadosalsaan tulee pari kypsää avokadoa palasina (pirskota limemehua päälle, ettei tummu), kourallinen minitomaatteja pilkottuna, 1/2 limen mehu, 1/2 dl Golden Cap Classic-siideriä, suolaa ja 1/2 chili pilkottuna (taas siemenet pois) .Sekoita ja anna maustua joku tunnin verran.

Sitten vielä korianteria öljyn muodossa, johon tulee 1 dl öljyä (minä käytin rypsiä), 1 pnt korianteria ja suolaa. Kaikki sekaisin sauvasekoittimella. 

Leikkaa lasin avulla kämmenen kokoisia pyörylöitä tortillloista. Kasaa päälle kanaa, salsaa ja öljyä. Jos olet korianteri-fani, päälle vielä tuoretta korianteria. Jos haluat tehdä de luxe-versiot, uppopaista tortillapyörylät ennen kokoamista.

Puistoversio näistä on pakata kaikki erikseen, ja koota vasta kilistelypaikalla. Ei huono. Ja tietty näiden kanssa olut on kuningas. 

Vappu on kesän alku. Kyllä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti