torstai 11. huhtikuuta 2013

Suklaa-portteribrownieta kollegoille - he ovat ansainneet sen




Nyt kun on kirjoiteltu paljon tästä opettajajutusta ja siitä miten toisia tulisi kohdella, miettii omaakin käytöstään ja sen vaikutusta muihin vähän tarkemmin. Lisäksi Anna Perho kirjoitti erittäin hyvän kolumnin jossa sivuttiin sitä mitä kävisi jos työelämässä kohdeltaisiin ihmisiä samalla lailla kuin koulussa voidaan tehdä (kirjoitus löytyy täältä).

Hesarissa taas Kirsi Piha kirjoitti viime viikolla ystävistä joita ei itse pääse valitemaan. Eli työkavereista. Hyvä kirjoitus ( löytyy täältä).

Olen ajatellut tällä viikolla näiden krijoitusten takia aika paljon työympäristöä. Olen itse onnekas, lähimmät työkaverini ovat ihania. Kahvin ääressä notkuminen päivittäin on enemmän sääntö kuin poikkeus ja onneksi monasti aiheet ovat ihan mutta kuin työasiaa. Hyvä työkaverit. Kyllä.

Lisäksi työkaverini ovat uskomattoman joustavia. Minä kun olen muuttumaton viime hetken paineen alla työskentelijä. Joka välillä joutuu sitten soittamaan, että sori tämä ja tämä on myöhässä, ehtiikö vielä?  Ja aina ehtii. Kiitos.

Siksi maanantaina kokeilin suklaabrownieta, jota piti viedä sitten töihin eilen. En vienyt, koska päivystän täällä kotona sairaan a:n ja a:n kanssa loppuviikon.

Mutta heti kun täältä pääsen, viime aikojen joustava, ihana Emma saa suklaabrownieta. Ja jää sitä muillekin, kaikille kivoille, mukaville työihmisille.

Suklaa-browie

200 g suklaata, 2 dl palmu-tai ruokosokeria, 1 dl sokeria, 200 g pehmeää voita, 3 kananmunaa, 1 dl jauhoja, 1 dl kaakaojauhetta, loraus porter-olutta (noin 2-3 rkl), 1/2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria.

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sitten sokeri, siirappi ja voi. Vatkaa munat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada sula suklaa taikinan joukkoon sekoittaen. Lisää olut sekoittaen. Siivilöi kuivat aineet mukaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia (kattele välillä, ei saa päästää liian kuivaksi).  Anna jäähtyä ja jähmettyä, niin tulee ihanan sitkoinen sisus.

Kivaa työpäivää!


4 kommenttia:

  1. Ite työskentelen keittiöllä ja vaikka alalla ei palkalla juhlita on se silti huippua hommaa. Yksi parhaista puolista on juuri työtoverit ja yhteishenki jollasta en muussa duunissa ole kokenut. Siks aina on kiva mennä duuniin :) oon tehny joskus guinnes brownieseja ja oli huippua,varmasti myös porteri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Ny ois sopivasti kuukauden ruokahaaste mun harteilla ja aiheena suklaa :) vink vink;)

      Poista
  2. Tein itsekin moooooonta vuotta duunia tarjoilijana ja baarimigenä ja voin sanoa että kaikki ravintolat missä olin duunissa, olivat mahtavia, erityisesti tietysti ravintola Helmi. Ja joo,katoin sitä sun Guinness-ohjetta, oli tosi jees. Kiitos ruokahaastevinkistä....

    VastaaPoista