lauantai 6. huhtikuuta 2013

Soppaa, soppaa - kevyttä soppaa!


Nyt eletään vähän välikautta. Ei ole vielä ihan just uuden sadon aika, mutta eipä enään jaksa mitään juurespatojakaan syödä. Mitä söisi? Jotain kevyttä, jotain mausteista, jotainjotain....

Hahaa, kevyttä, punaista, unkarilaista sienikeittoa. Sieniähän on kaupan vihanesaltaat (ja varmaan pakkasetkin) pullollaan.


Unkarilainen sienikeitto

noin 250 g sieniä (mitä vaan), 1 sipuli pienittynä, öljyä kuullottamiseen, 1-2 porkkanaa renkaina, 2 rkl makeaa paprikajauhetta, 1-2 rkl riisiä (Tulisuus sopii myös, joten voi laittaa vähän tulista chilirouhettakin, Jos tykkää. Meillä Andi ei tykkää.)

Putsaa, paloittele ja suolaa sienet hetkeksi. Kuullota sipuli öljyssä, siihen suolauksen jälkeen kuivatut sienet. Sienethän päästävät vettä, joten sekoittele kunnes vesi haihtuu. Lisää riisi ja kuullota sitäkin. Sitten lisää paprikajauhe, kuullota hetki. Lisää vettä niin että kaikki aineet peittyvät reilusti. Sitten porkkanat mukaan. Keitä noin 20-30 minuuttia kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Nauti rapeakuorisen leivän kanssa viikonlopun lounaaksi.

Ja sitten ulos. Me mennään Hernesaarenrantaan katsomaan kevään tuloa. Kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti