perjantai 5. huhtikuuta 2013

Viimeinen ilta - wingsit ja olutta


Tänään on viimeinen ilta, ennen kuin jään hiihtoleskeksi yli kahdeksi viikoksi. Mikan vie Norjan Lyngen. Nyyh. Niin monella tapaa.

Mutta ei surra vielä, vaan tänään syödään hyvää yhdessä. Joko wingsejä tai ravintola Anista suosikki-lajitelmamme. Kumpi, ei tiedä vielä.



Munkkisaaren wingsit Planet Hollywoodin mukaan
600 g broilerinsiipiä tai koipia (marinoimattomat tai tulisesti marinoidut käyvät), noin 1 rkl suolaa, noin 3 rkl öljyä
Planet Hollywoodin mukailtu buffalokastike:
1 dl chilikastiketta, 0,5 dl sulaa voita, ½ dl viinietikkaa, hyppysellinen palmusokeria, hyppysellinen suolaa, 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä, 1 rkl makeaa paprikajauhetta, jos haluat extratuliset niin tuoretta chiliä. (Oikea buffalokastike on ihanan etikkaista ja tulista. Tämä on.)
Myös Planetista mukailtu sinihomejuustokastike:
noin 100 g sinihomejuustoa, 75 g creme fraichea, ripaus sokeria, ripaus suolaa

Murskaa sinihomejuusto haarukalla kulhoon, lisää creme fraiche, mausteet ja sekoita. Anna makujen tasaantua. Laita huoneenlämpöiset siivet uunivuokaan, tiputtele niiden päälle öljyä.  Sekoita chilikastikkeeseen viinietikka, sokeri, korianterinsiemenet ja paprikajauhe, sekoita tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.  Lisää voi ja sekoita kastike tas tasaiseksi. Paista siipiä noin 12–15 minuuttia noin 250 asteessa. Nostele kuumat siivet kastikkeeseen ja anna olla 10 minuuttia. Nosta siivet liemestä, pane ne uudestaan uunipellille ja lämmitä unissa vielä 3 minuuttia. Tarjoile siivet sinihomejuustodipin (ja jos tykkäät, niin selleritikkujen) kanssa.

Ja juomaksi olutta. Illalla vielä luvattu leffa lapsille, pakkailua Mikalle ja lepoa meitsille. Tulee nimittäin olemaan aika raskas viikko tuo ensi viikko. Samperisti duunia ja koti-yksinhuoltajuus. Huoh. HUOH. Ehkä illalla vielä toinen olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti