Tänä vuonna sovimme lihattomasta lokakuusta, että emme maksa lihasta. Eli kotona ei syöty, mutta jos ilmaiseksi sai, niin antaa mennä. Joten söin lihaa erilaisissa bloggarijutuissa pari kertaa.
Kuukausi meni nopeasti, eikä lihattomuutta edes huomannut. Paitsi että skidit pari kertaa vinkui makaronilaatikkoa.
Joten aika vähällä lihalla jatketaan eteenpäinkin. Eikä voi väittää, etteikö tässä viime viikolla pyörineet teurastusvideot vaikuttaneet minuunkin. Eli vähemmän lihaa, mutta parempaa. Täysin vegeksi emme kyllä vieläkään ryhdy. Viime vuosien lopputulokset löytyvät vuodelta 2013 ja aloitus 2014.
Tässäpä sitten vinkki kasviruokapohjaiseen iltapalaan, lihattoman lokakuun hengessä. Testattu on. Hyvä.
Vuohenjuusto-yrttipiirakka
Pohja:
75 g sulaa voita/auringonkukkaöljyä, 3 dl jauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 75 g maitorahkaa/smetanaa/soijajugurttia
Täyte:
4 keitettyä ja murskattua perunaa, 2 dl rucolaa, 2 dl basilikaa, 120 g maitorahkaa/smetanaa/soijarahkaa, 1 dl juustoraastetta, suolaa ja mustapippuria , 200 g vuohenjuustoa
Nypi taikina tasaiseksi palloksi ja laita
kylmään noin puoleksi tunniksi. Sekoita sillä aikaa täyte. Taputtele taikina
leivinpaperin päälle korkeareunaiseen vuokaan ja kaada täyte päälle. Leikkaa
päälle ohuiksi viipaleiksi vuohenjuustoa, Laita uuniin ja anna paistua 200
asteessa noin 40 minuuttia.
HUOMAA: Voit korvata rucolan ja yrtit
muilla kasviksilla. Vegaaniversiossa jätä juustot pois.
Ja sitten olutkirjan arvonnan voittaja: (tattadaa) Nikolas. Satunnaisgeneraattori on puhunut, Onnea voittajalle! (otan yhteyttä sähköpostitse)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti