sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ruokaa kanamunasta ja kingi paistinpannu


Olen aina rakastanut kanamunaa. Kaikilla tavoilla. Etsin aina uusia kanamunareseptejä ja muokkaan niitä oman mieleni mukaan.

Nyt on uusi suosikki löytynyt.  Kanamuna&papupata, joka on ikäänkuin  terveellinen englantilainen aamupala. Tosin tämä sopii myös iltapalaksi.






Kanamuna&papupata fetalla maustettuna

1 sipuli pienittynä, 3 valkosipulinkynttä pienittynä, noin 10 cm pötkö viipaloitua chorizoa, oliiviöljyä  paistamiseen, paloiteltuna, 250 g(1 prk) esikeitettyjä kidney-papuja, 1 prk tomaattimurskaa, 1 rkl hunajaa, kuivattua meiramia, oreganoa ja rosmariinia, 200 g fetaa, 3-4 kananmunaa, timjamia, suolaa ja mustapippuria. (toimii kasvisversionakin, jätä vain chorizo pois ja lisää mitä tahansa kasvista). Chiliä mielen mukaan. 

Kuullota sipuli, chorizoviipaleet ja valkosipuli öljyssä uuniin laitettavassa paistinpannussa. Lisää kesäkurpitsa ja kuullota hetki.  Lisää sitten tomaattimurska, hunaja ja kuivayrtit ja anna hautua hetken. Huuhtele pavut huolella ja lisää ne pannulle.  Anna hautua. Sirottele fetaa pannulle. Ota kanamunat ja riko ne varovasti pannulle. Laita pannu uuniin noin 10 minuutiksi niin että kanamunat hyytyvät. Ota pannu pois uunista, sirottele timjamia päälle ja nauti heti. 





Tätä ruokaa en olesi pystynyt tekemään ilman uutta paistinpannuani. Sain Paista.fistä kokeiluun tämän hiiliteräspannun ja rakastan sitä.

Mika poltti sen käyttökuntoon rasvalla ja sen jälkeen olemme käyttäneet sitä melkein päivittäin. Kaikki onnistuu tällä pannulla. Ja tuntuu että mitä enemmän sitä käyttää, sen paremmin pannu toimii.

Kaiken lisäksi, koska kahva on myös terästä, sitä voi käyttää myös uunissa.. Raaputin pois pienen mehiläisvahalogon kahvasta, ja sen jälkeen paistinpannua on myös käytetty uunipannuna. Helppoa.



Aivan kingi tuote siis.  Kiitos paista.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti