keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Herneitä ja jugurttia Richard McCormickin tapaan


Olen Richard McCormick-ruuan ja ravintoloiden fani. Pidän niin Sandroista kun The Cocikstakin.

Joten tietysti ihastuin Richard McCormickin Pariisi-kirjaan.

Pariisi-kirja on hauskasti jaettu kahteen osioon, jossa ensimmäisessä keskitytään pariisilaiseen ruokamaailman esittelyyn sekä paikallisten ruokailmiöiden kuvaukseen. Toisessa osassa ovat reseptit. Löytyypä kirjasta aukeamallinen ranskalaista ruoka- ja kohteliaisuussanastoa. Ensimmäisessä osassa on ravintola-, baari- ja herkkukauppavinkkejä, ja pieniä juttuja paikoissa ryöskentelevistä ihmisistä.

Reseptit ovat hauskoja, vaikka kaikki reseptit eivät edusta mitenkään erityisesti ranskalaista keittiötä, muutama klassinen ranskalainen ruoka-annos löytyy kyllä, kuten patongin leivontaohje, sipulikeitto ja ranskalainen siipikarjaruoka, coq an vin eli kukkoa viinissä. Suurin osa resepteistä on kuitenkin vähän fuusio-amerikkalaisia, mutta eipä tuo haittaa.  Maut resepteissä ovat kauttaaltaan moderneja ja selkeitä.  Kirjan ruokareseptien vaikeusaste vaihtelee, mutta mikään ruuista ei vaadi erikoistaitoja, vaan peruskotikokin osaamisella pärjää.

Itse ihastuin muutamaankin ruokaan; mm. äyriäispaistos oli ihanaa, sitä on kokattu jo kahdesti. Toinen tosi herkku on alla oleva hernejugurttikastike. Tein ison satsin ja käytin kaikkeen; ruisleivän päällä, kanan kastikkeeksi, dippaukseen. Oi.
Itse reseptin joudutte katsomaan kirjasta.
Tämä kirja on juuri sopiva lahja Pariisi-fanille, tai kaupunkilomaa halajavalle, Pulloa kuoharia/pussi kahvia ja Pariisikirja, vaikka joululahjaksi. Se on siinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti