sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Uusi Primula kulmilla


Muutin kotoa pois 19-kesäisenä ja asetuin silloin töölöläiselle minulle niin tuntemattomaan Viiskulmaan asumaan. Kun pidin 16-neliöisessä luukussani tuparit, juoma loppui kesken. Ja sitä käytiin hakemassa laseittain salaa Viiskulman Old Skipperistä. Minä palautin kaikki lasit seuraavana päivän.  Tämä toistui kolmissa tupareissa.

Sittemmin syötiin monta kertaa ruokaravintolan puolella pizzaa, ystävien, poikaystävien ja biletuttujen kanssa. Siellä kaikki pizzat oli nimetty laivateemalla, paras oli legendaarinen pizza nimeltään Hinuri. joka meitä aina nauratti. Varsinkin Harria.

Mikan kanssa käytiin paikassa sekä ennen skidejä että niiden kanssa. Kunnes paikka myytiin Restelille. Mutta nyt koko homma on mennyt uusiksi. Omistajat ovat vaihtuneet, ja nyt paikkaa isännöi Skifferin jengi.

Olemme tehneet paluun ravintola Primulaan.
Ravintola Primula on skandinaavinen bistro, jossa on lounasta, iltaruokaa ja brunssi. Selkeä, kiva ja perinteinen sisustus.
Listan lisäksi päivän annokset, niin kuin hyvään bistroon kuuluukin. Ja hyvä kotimaisten ja pohjoismaalaisten oluiden valikoima. Sekä Brooklynin oluita.
Ruokalista on painettu sanomalehtimäiseen muotoon, jossa takasivulla myös paikan historia. Ja vitsejä. Plussaa niistä.
Vanha takka säilytetiin, samoin skidien lempipaikka eli koroke.
Leipäpöytä ja muiden tuijottelu on hyvää puuhaa, kun odotetaan ruokaa.
Minä join alkuruuaksi Bloody Maryn. Yhdessä jaettiin kahden perheen kera kasa ranskalaisia. Täällä ranskalaiset ovat juuri oikeita, rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Ja niitä on paljon.
Pizzat ovat taattua Skiffer-laatua. Ja Evil Twinin Low Life Pilsneriä lasissa.

Kaikki annokset ovat isoja, joka ilahduttaa isonälkäistä perhettä.
Espoon Lehtiset ja me sunnuntai-dinnerillä. Kyllä meillä oli mukavaa. Kandee käydä Primulassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti