maanantai 23. marraskuuta 2015

Helpot kiinalaiset kevätkääryleet


Tein ekaa kertaa kevätkääryleitä. Kaupassa ei ollut kevätkääryletaikinaa, joten käytin vietnamilaiskevätrullataikinaa mutta fritattuna. 

Ja hei, hyvää tuli! 




Kiinalaiset kevätkääryleet

1 pkt kevätkääryletaikinaa (löytyy etnisistä kaupoista) tai 1 pkt riisikevätrullataikinaa (löytyy supermarketeista), 1 purjo suikaleina, 4 porkkanaa suikaleina, kourallinen kevätherneitä, pari lehteä kiinankaalia suikaleina, 2 kynttä valkosipulia puristettuna, 2 tl soijaa, suolaa ja pippuria, seesamsiemenöljyä paistamiseen, öljyä friteeraukseen

Kastike:
½ dl sweet chili-kastiketta, 1 rkl paahdettua seesamsiemenäöjyä, 1 tl riisiviinietikkaa

Kuumenna seesamsiemenöljy wokissa. Lisää valkosipuli. Paista porkkana, purjo, kevätherneet, kiinankaali ja lisää lopuksi mukaan soija. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jos käytät kevätrullataikinaa, niin avaa se ja laita taikinalevyt kosteiden pyyhkeiden väliin.  Jos käytät riisikevätrullalevyjä, niin kostuta ne liikkuviksi kuumassa vedessä. Sitten laita täytettä taikinan väliin, rullaa ja liimaa tiukasti kiinni päistä vedellä.

Kuumenna öljy kattilassa Friteeraa rullat kullanruskeiksi.

Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kevätkääryleiden kanssa. Juomaksi vaalea lager, minulle KOFF.

Ps. Kääryleihin voi tunkeä myös kanaa tai äyriäisiä, paista ne silloin alussa seesamsiemenöljyssä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti