sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Sitä nyhtökanaa ja bisseä

Nella oli meillä kylässä, ja meidän teki kauheasti mieli nyhtöpossuburgereita. Nella ei ole possunlihan parhaimpia ystäviä, joten jotain hyvin samanlaista piti keksiä.

Ja keksittiinhän me. Nyhtökanaa! Oluista nyhtäkanaa.

Seuraksi itse tehtyjä briossisämpylöitä, coleslawta, chilimajoneesia ja bataattiranuja. Oi. Sanon vaan.




Nyhtökanaburgeri

Noin 6 kpl kanan koipia, (poista nahka)

Hyppysellinen savupaprikajauhetta, palmu- trai ruokosokeria, suolaa ja pippuria. 

Kypsytysliemi: 1 dl soijaa, 1 dl palmu- tai ruokosokeria, 2 dl omenamehua, iso loraus APA-olutta

Mausteliemeen: 1 dl tomaattipyrettä, 2 rkl hunajaa, 1 limen mehu. savupaprikajauhetta, suolaa ja pippuria


Sekoita kuivamausteet yhteen. Laita liha suureen pataan, hiero sitä kuivamausteseoksella ja laita 200-asteeseen ilman kantta puoleksi tunniksi. Sekoita liemi. Ota pata uunista, kaada liemi mukaan ja laita padan päälle kansi. Laita pata uuniin pariksi tunniksi, jossa se saa hautua lempeässä 95-asteessa. Sitten  riivi pehmeä liha irti luista.  Nyhtämisen jälkeen laita liha uunivuokaan, sekoita padasta osa paistolientä ja loput ainekset ja kaada muodostunut seos kanan päälle ja takaisin uuniin tunniksi 200-asteeseen.

Muista leipoa sämpylät, tehdä coleslaw ja sekoittaa majoneesi. Sitten vaan syömään. 

Juomaksi IPA, APA tai huvin humaloitu pale ale, koska nämä mausteisen rasvaiset maut oikein huutavat seurakseen siotrusmaisesti humaloitua olutta, jonka katkeruus leikkaa liian raskan mausta. Suolaisuuden kanssa taas tasapainoilee suussa hauskasti näiden oluiden hedelmäisyys ja karamellimaitainen makeus. Täydellistä. 

Nella tykkäsi. Ja toinen vieraamme Sami myös. Eli menestys. Tehdään toistekin. 

2 kommenttia:

  1. Ihan täydellinen setti! Nyhtöpossun jälkeen voisi hyvinkin vaihtaa kanaan :)

    VastaaPoista
  2. Ja tämä on niin paljon nopeampi!

    VastaaPoista