Kyllä bloggaaminen on ihanaa. Ei sitä muuten käyttäisi sunnuntai-iltaansa juomalla shampanjaa nagymaman perintölaseista ja tekemällä juoman seuraksi pientä katuruoka-henkistä iltapalaa.
Tällä kertaa syntyi karamellisoituneita tortillalastuja, katkaraputahna ja karpalo&appelsiinisalsaa. Tällä reseptillä osallistutaan OivaPari-reseptikisaan.
Raputahna: Noin 2 dl katkarapuja sulatettuna ja kuivaksi puristettuna, 1-1,5 dl turkkilaista jugurttia, sitruunasuolaa ja mustapippuria, 5-10 rouhittua roseepippuria.
Sekoita ainekset tahnaksi ja anna maun tekeytyä kylmässä ainakin puoli tuntia. Älä ujostele suolan kanssa.
Karpalo-appelsiinisalsa: 2 rkl karpaloita hennosti murskattuna, 1/2 dl appelsiinimehua, 1 rkl hunajaa, 2 tl balsamicoa, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, 1 rkl tuoretta minttua.
Sekoita aineikset ja anna maun tasaantua kylmässä hetken.
Tortillalastut: 2-3 tortillaa suikaleiksi leikattuna, 2 rkl kookospalmusokeria, paistoon öljyä.
Sirottele sokeria tortillalastuille ja paista kuumassa öljyssä rapeiksi. Kääntele välillä.
Tarjoile vielä lämpimät tortillalastut raputahnan ja salsan kera. Juomaksi viileä Mumm Cordon Rouge Brut- shampanja, joka on aromiltaan sitruksinen ja kuiva. Maussa on hauskaa happoisuutta joka keventää katkaraputahnaa, kuivuuden tasapainottaessa karamellisoitunutta tortillalastua. Karpalo&appelsiinisalsa taas tuo shampanjastakin esiin hedelmäisempiä aromeja. Erityisesti rosépippurin ja shampanjan maku on kivan erikoinen.
Nam.
Shampanja saatu Pernod Ricardilta, kiitos siitä!
Ensimmäinen kappale on kyllä niin totta.
VastaaPoista