torstai 13. marraskuuta 2014

Hello, olutta Englannista!


Olin tiistaina after work-oluella englantilaisen panimon,  Shepherd Neamen-tilaisuudessa yhdessä lempiolutravintoloistani, Black Doorissa.

Tapani mukaan olin myöhässä, joten osa oluista oli maisteltu. Mutta ei hätään, vilkkaana sain nopeasti pyydeltyä omat maistiaiseni, joten en jäänyt paitsi muusta kuin kuulemma mielenkiintoisista jutuista. Paikalla oli koko panimon toimitusjohtaja, Jonathan Neame, joka oli omistajasukua viidennessä polvessa. Oluiden lisäksi sain kuulla analyysin alkoholipolitiikastakin. Hyvä.En ole englantilaisten oluiden suurin fani, johtuen monen minun makuuni turhan flatista olemuksesta, mutta muutama maistetuista oluista vakuutti kyllä. Melkein kaikki oluet olivat vanhoja tuttuja, mutta en ollut niitä piiiitkään aikaan maistanut. Mukavan mieto oli Shepherd Neamen pikkupanimon Faversham Steam Breweryn Whitstable Bay Organic Ale -luomuolut.

Se mikä yllätti minut eniten, oli panimo nk. retro-IPA. Tasapainoinen, hennosti katkera, mutta selkeän miellyttävä olut ilman jenkki-IPAn tai pale alen hurjaa sitrusmaisuutta ja pihkaisuutta (johon olen välillä jo vähän kyllästynyt). Itse kutsuisin olutta kylläkin aleksi, sen verran hento katkeruus siinä oli.  Pidin oluesta, ja olisin voinut juoda koko pullon. Viereen joku kiva englantilainen cheddar tai lihapiiras.  Lisäpisteet hauskasta etiketistä, varsinkin väreistä.Tarjolla oli ruokaakin, kiitos siitä. Viehättävästi tarjoillut burgerit upposivat hyvin miesvoittoiseen jengiin. Burgereita oli kahta erilaista, haukea ja porsaanniskaa. 


Ylivoimaisesti suosikkiolueni tilaisuudessa oli panimon Late Red-real ale, joka oli kermaisen pehmeää, hennosti karamellimaista ja samettista. Vaikka kyseessä oli real ale, niin hiilihappokin pistelin kivasti kielenkärkeä. Tämän kanssa haukiburgeri. Se on siinä. Kiitos. Käykää maistamassa tätä herkkua!

Katso myös Tuopillinen-olutbloign selostus samasta tapahtumasta! (klik)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti