Nyt kun joulu tulla jolkottaa, niin glögiäkin tulee joutua. Paljon.
Itse olen siideripanimon edustajan vaihtanut jo koko aikaa sitten glögini kuumaan siideriin.
Teen ison satsin chai-siiderisiirappia ja lisäilen sitä sitten siideriin. Tai omenamehuun. Tai karpalomehuun.
Chai-siiderisiirappi
3 dl kookospalmusokeria, 4 dl makeaa omenasiideriä (meillä duunissa Golden Cap Apple, mutta mikä tahansa muukin omenasiideri paitsi lightit käy), 1 vaniljatanko, 1 kanelitanko, 4 tähtianista, 1 tl kardemummaa, ripaus pomeranssinkuorta, noin 2 cm pala inkivääriä, 2 appelsiinin kuori.
Paahda palmusokeri kevyesti, lisää muut mausteet ja siideri. Hauduta pari tuntia ja jäähdytä. Siivilöi. Ps. Siirappi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Kuva aina ihana Liisa Valonen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti