lauantai 15. marraskuuta 2014

Lohta hyvällä ja helpolla tavalla!


Mika katsoi vahingossa TVstä aivan kingin Jamie Oliver-reseptin. Hyvä että katsoi. Kyseessä on nimittäin oiva resepti lohesta.Reseptin nerokkuus piilee mausteliemessä, johon mediumiksi paistetut lohipalat upotetaan. Niin hyvää. Ja helppo.

Tarvitaan:

Lohifilettä syöjien mukaan, suolaa, pippuria, jotain mausteseosta, (meillä Old Bay, mutta grillimaustekin käy)  ja seesaminsiemeniä. (Alkuperäisessä reseptissä on myös vihreää teetä, mutta se jätettiin suosiolla pois.)

Mausteliemeen; Japanilaista inkivääriä (sitä mitä tarjotaan sushin kanssa), chiliä, puolikkaan greipin mehu ja soijaa.Tee lohifileestä pitkänomaisia paloja ja hiero niihin runsaasti mausteita ja seesaminsiemenet päälle. Paista hetki pannulla, niin että lohi jää sisältä raáksi.Laita syvälle lautaselle puolikkaan greipin mehu, inkivääriä ja sen lientä, pilkottua chiliä ja soijaa. Sekoita. Paloittele paistetut lohifileet ja laita joukkoon. 

 
Syö heti, vaikka riisin tai salaatin kera. Juomaksi sopii hedelmäinen olut, meillä Iron Fist Brewing Co:n Spice of Life,  joka on hauskan appelsiinimainen biere de garde. Olut sopi todella hyvin lohen suolaisuuteen, taittaen kalan rasvaisuuden sitrusmaisuudellaan.

Mutta hyvin sopii seuraksi myös kevyt pale ale tai vaikka kevyesti humaloitu lager.

Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

  1. Nam! Täytynee kokeilla tätä!

    Antaisitko tällaiselle tumpelolle tarkemmat määrät soijalle ja inkivääriliemelle? Ja suurinpiirteisen hetken ajan sille lohen paistamiselle (mulla, kun pannulla niin helposti kypsyy yli)?

    VastaaPoista
  2. Joku 1-2 rkl soijaa ja linetä noin 1/2 dl. Ja kalaa paistetaan hetki vain, joku minuutti-pari.

    VastaaPoista