keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Vielä ehtii - fenkolimehustettu graavilohi


Kirjoitin kirja-arvion Sami Tallbergin Villiyrttikirjasta taannoin ja kokeilin samalla kirjasta löytyvää, niin jouluun sopivaa fenkolimehustettua graavilohta. Samin kirjassa tämä tehdään tietysti villifenkolista, mutta nyt kun se ei kauheasti joulukuussa kasva, niin minäpä käytin ihan kaupasta ostettavaa fenkolia. Hyvää tuli silti.




Graavikohta ja mehustettua fenkolia Sami Tallbergin tapaan

Graavilohi
500 g lohifileetä
1 ½ dl karkeaa merisuolaa
½ dl hienoa sokeria
½ murskattua musta- tai valkopippuria
1 pieni kourallinen fenkolinvarsia, hienonnettuna
Painele merisuola sokeri, pippuri ja fenkolinvarret kalan lihapuolelle, peitä kelmulla ja aseta paino päälle. Laita kolmeksi päiväksi jääkaappiin. Pyyhe ylimääräinen suola pois ja viipaloi ohuiksi siivuiksi, tarjoa mehustetun fenkolin kanssa.

Mehustettu fenkoli
1 kourallinen fenkolin varsia ja lehtiä (jos käytät kaupan fenkolia, niin valitse sellainen 
1 l vettä
2 tl merisuolaa
1 rkl hienoa sokeria

Kiehauta kattilassa vesi, merisuola ja sokeri. Lisää fenkoli, anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä liemessään ja laita jääkaappiin (edelleen liemessään) 12 tunniksi. 

Vielä ehtii tehdä jouluksi! Ja juomaksi kuulkaa käy ihan KOFF. 

Ihanaa, ihanaa joulua kaikille Munkkisaaresta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti