Kirjoitin kirja-arvion Sami Tallbergin Villiyrttikirjasta taannoin ja kokeilin samalla kirjasta löytyvää, niin jouluun sopivaa fenkolimehustettua graavilohta. Samin kirjassa tämä tehdään tietysti villifenkolista, mutta nyt kun se ei kauheasti joulukuussa kasva, niin minäpä käytin ihan kaupasta ostettavaa fenkolia. Hyvää tuli silti.
Graavikohta ja
mehustettua fenkolia Sami Tallbergin tapaan
Graavilohi
500 g lohifileetä
1 ½ dl karkeaa
merisuolaa
½ dl hienoa
sokeria
½ murskattua
musta- tai valkopippuria
1 pieni
kourallinen fenkolinvarsia, hienonnettuna
Painele merisuola
sokeri, pippuri ja fenkolinvarret kalan lihapuolelle, peitä kelmulla ja aseta
paino päälle. Laita kolmeksi päiväksi jääkaappiin. Pyyhe ylimääräinen suola
pois ja viipaloi ohuiksi siivuiksi, tarjoa mehustetun fenkolin kanssa.
Mehustettu fenkoli
1 kourallinen
fenkolin varsia ja lehtiä (jos käytät kaupan fenkolia, niin valitse sellainen
1 l vettä
2 tl merisuolaa
1 rkl hienoa
sokeria
Kiehauta
kattilassa vesi, merisuola ja sokeri. Lisää fenkoli, anna kiehahtaa ja ota pois
liedeltä. Anna jäähtyä liemessään ja laita jääkaappiin (edelleen liemessään) 12
tunniksi.
Ja juomaksi kuulkaa käy ihan vaalea lager.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti