sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulun tosca-kakku appelsiinilla ja kanelilla


Olen aina pitänyt tosca-kakusta, mutta kerta toisensa jälkeen minua pännii se että sitä parasta kakun osaa, eli mantelikuorrutusta on aina liian vähän. Ja monesti itse taikina on paistamisen jälkeen hyvin kuivaa.

Siispä tein oman versioni tosca-kakusta, Maustoin taikinan jouluisaksi appelsiinilla ja kanelilla sekä lisäsin makua kuorrutukseen tummalla muscovadosokerilla. Ja voi veljet, tuli hyvää!




Samalla tällä postauksella osallistun Suomen Sokerin Leipurikouluun.  Joten tässä koko homma alusta loppuun. Ei ole vaikea. Ja valmistuu noin 35 minuutissa.



Tarvitaan:

Pohja:
2 kanamunaa
1 dl Dan Sukker Taloussokeria
1 dl Dan Sukker Tummaa Muscovadosokeria
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu
Hyppysellinen kanelia ja vaniljaa
100 g voita

Kuorrute;
150 g voita
2 dl Dan Sukker Tummaa Muscovadosokeria
5 dl mantelihiutaleita




Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota sokerit ja kanamunat. 




Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita ja purista joukkoon appelsiininmehu. Rapsuta vaniljatangosta siemeniä ja kanelitangosta kuorta mukaan.




Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Laita uuniin keskitasolle paistumaan noin 20 minuutiksi (kokeile sukkapuikolla onko kypsää - jos puikkoon tarttuu taikinaa, kakku ei ole kypsä).




Tee sillä aikaa kuorrutus: Laita sokeri ja voi kattilaan, kuumenna noin 3-4 minuuttia seos kunnes rupeaa kuplimaan. Lisää mantelihiutaleet ja hämmentele keskilämmöllä toiset 5-7 minuuttia, niin että seos sakenee. Ota pois liedeltä.




Kun taikina on kypsä, ota se pois uunista ja levitä päälle mantelikuorrutus. Anna jäähtyä rauhassa.




Ja sitten nautitaan. Oi. Sopii erityisen hyvin maitokahvin tai vaalean glögin seuraksi.

Ps. Katso myös muita Muscovado-sokerilla leivottuja joulun herkkuja 

Yhteistyössä Suomen Sokeri

7 kommenttia:

  1. Rakastan toscakakkua, jos sitä on kahvipöydässä tarjolla valikoin ensimmäisenä palan sitä!
    Ihanat ja herkulliset kuvat. :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva, vähän erilainen toscakakku! Ja resepti tulee hyvään saumaan, koska juuri mietin, mihin käyttäisin kaapissa pyörivät mantelilastut.

    VastaaPoista
  3. Onpa mahtavan runsaan näköinen toscakakku - tuo kuorrutus! <3 Joulumausteiden käyttö on ihan mahtava idea!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kuorrutetta voi tehdä myös tuplamäärän niin kuin minä viimeksi...

    VastaaPoista
  5. Tämä ei voi olla kuin taivaallisen hyvää! <3

    VastaaPoista