maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulun kirjalahjasuositukset ja VISKIKIRJA-arvonta!


Taas on tullut ihan mahdoton määrä hyviä kirjoja joululahjoiksi annettavaksi. Tässä vähän omaa listaa ja tietysti listan päässä arvonta jossa voit voittaa ihan superin juomakirjan, lahjaksi tai omaksi!
Nämä kaikki pääsevät omalle joululistalle.Kaikille on jotain:

Lapsiperheen arkeen, eroisälle lahjaksi tai nuoren ensimmäiseksi keittokirjaksi Hannan Safkaa Skideille, Perusreseptejä jokaisen suomalaisen lapsuudesta. Samalla opastetaan skidit mukaan kokkamaan.  Todella hyvä kanaseesamivarrasohje mukana myös,. Sitä on tehty jo monta kertaa!

Nuorelle naiselle tai perheenäidille Vappu Pimiän herttainen ja kätevä Vapun Reseptikirja 2. Hyviä perusruokia ja muutama aivan kingi oivallus kuten banaanipehmis, paistetut beligalinssit ja mustikkakardemummakakku. Oi.

Isälle, veljelle, miehelle tai poikaystävälle juomakirja Olut, Viski ja Viini Yhdessä, Kolmen juoma-asinatuntijan vuoropuhelua näistä jaloista juomista. Juomasuosituksineen tottakai. Hyvä lahja myös baarialalla työskentelevälle.

Ranskalaisen keittiön rakastajalle ja ruokafiilistelijälle, joka ei voita ja sokeria pelkää, Prisca Lecleren Tarte Tatin-reseptikirja.  Ihania ruokamuistoja Ranskasta ja rankalaisia ruokaklassikoita ja arkireseptejä. Tein tomaatti-tarte tatinin. Ihana!!!!

Kiireiseen arkeen perheelle tai paljon harrastavalle mutta keittiössä viihtyvälle parille Kira Åkerström-Kekkosen Max 30-minuuttia keittokirja, jossa luvataan kaikkien ruokien valmistuksen kestävän alle 30 minuuttia. Osaa on kokeiltu ja tosi on. Yksi nykyisistä lempiresepteistäni, munakas kirpeällä kurkkusalaatilla on täältä.

Kauneutta, hyvää oloa ja raakaruokaa arvostavalle naiselle tai elämänmuutosta janoavalle klassisen kaunis elämäntapa- ja raakaruokareseptikirja Karita Tykältä, Lautasellinen Kauneutta. Jokainen sivu on kuin koru. Tästä kokkaan ensi viikonloppuna ja sitten taas kauheasti tammikuussa kun uusi elämä alkaa.

Suuri Viskikirja. Aivan uskomaton tietopaketti viskistä viskilähettiläs Jarkko Nikkaselta. Kun tämän luet, tiedät kaiken!!
Pariisista viehättyneelle, The Cockin ja Sandron ruuasta pitävälle ja kevyen San Fransisco-tyylisen ruokavalion noudattajalle Richard McCormickin matka- ja reseptikirja Pariisi. Kirja on jaettu kahteen osaa, ensimmäisellä osassa kerrotaan pariisilaisista herkkupaikoista ja toisessa osassa ovat reseptit. Aivan erinomainen äyriäispaistoksen resepti, sitä on meillä varioitu jo monasti.


Muodista, julkimoista ja tyylistä pitäville (minä rakastan muotia) Maryam Razavin EXCLSV, jossa käydään tunnettujen ja inspiroivien ihmiten vaatekaapilla ja kurkistetaan heidän kotiinsakin. Mielenkiintoista ja kivaa lukea hyvin erilaisten ihmisten käsitystä muodista ja omasta tyylistä.

Väriäkstä ruuasta pitävälle, jo kokkausta harrastavalle, raakaruuasta kiinnostuneelle naiselle tai parille Jotain Maukasta Mari Moilasen Sitä Parempi Soppa 2.  Keväisiä ja kesäisiä makuja raakaruokaa ja villiyrttejä unohtamatta.  Avokado-munat ovat nykyään vakkariaamupalalistalla.

Maailman keittiöistä pitävälle ja ruokajuttuja mielellään lukevalle Vera Jordanovan (kyllä, se malli) Don´t Miss a Bite.  Itse suhtauduin tähän ensin vähän asenteella, mutta tästä on tullut yksi lempikeittokirjoistani. Fetahummus on yksi yleisimmistä vierastarjottavistani. Nam.

Lopuksi haluan sanoa, että kirja on mielestäni aina hyvä lahja. Erilaisia ruokakirjoja olisi vaikka kuinka paljon enemmänkin, mutta nämä ovat voittaneet vankkumattoman kannatukseni. Joten siksi tämän lista.

Ja sitten se arvonta:

TADAA! Nyt on mahdollisuus voittaa Jarkko Nikkasen Suuri Viskikirja. Jätä tähän alle sähköpostiosoitteesi, niin arvon kirjan perjantaina 18.12.

Onnea arvontaan! Ja ostakaa kirjoja ihmiset. Niitä on ihana lukea, fiilistellä ja hipelöidä.

31 kommenttia:

 1. jolielaide00(at)gmail.com

  VastaaPoista
 2. mausgi95@suomi24.fi

  VastaaPoista
 3. jenna.alanen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 4. marko.miettinen@telemail.fi

  VastaaPoista
 5. aila piste markkanen at dnainternet.net

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti mukana tässä!
  tuhansia.sivuja@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Hyviä lahjaehdotuksia ja viskikirja on aivan ihana kirja.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että kirjat ovat mitä parhain lahjaidea! Ostan itsekin oikeastaan joka joulu läheisilleni kirjoja joululahjaksi. Rakastan myös itse lukemista (:
  Mukana ollaan arvonnassa!
  hanna1.purr@gmail.com

  VastaaPoista
 9. suutari.laura(a)gmail.com

  VastaaPoista
 10. joonas_vainikka (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 11. tiiakemppi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 12. r.kemppi(at)luukku.com

  VastaaPoista
 13. tiiakangassalo(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 14. visio00(at)luukku.com

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista