Saamme noin kerran vuodessa odotettuja vieraita Meksikosta. Tero, ystäväni lukiosta asti perheineen.
Heille on kiva tehdä ruokaa, kehuja nimittäin tulee joka kerta niin paljon.
Tällä kertaa mentiin helpolla. Alkuruuaksi erilaisia tahnoja ja dipattavaa.
Aurinkokuivattutomaatti-tahna ja wasabimajoneesi on jo blogissa mainittu (klik).
Löysin Vera Jodanovan Don´t Miss a Bite- kirjasta fetahummuksen reseptin, jota muokkasin omaan suuhuni sopivaksi.
Fetahummus
5 dl keitettyjä kikherneitä, 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna, 2 rkl sitruunamehua, noin 1/2 dl oliiviöljyä, 3 rkl seesamisiemenöljyä, 2 tl valuvaa hunajaa sekä suolaa ja mustapippuria. Päälle noin 150 g fetaa ja 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä.
Murskaa keitetyt kikherneet kulhoon. Sekoita joukkoon sauvasekoittimella muut ainesosat, maista välillä ja mausta mieleiseksesi. Anna olla viileässä tunnin tai pari. Paahda seesaminsiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Murustele feta ja seesamisiemenet päälle ennen tarjoilua.
Minä tarjosin seuraksi rapeaa leipää ja vihanneksia. Juomaksi oman pikkupanimomme Donut Islandin (klik)olutta.
Pääruuaksi söimme Mikan tekemään ihanaa lihapullapastaa ja jälkkäriksi lasten mieliksi keksejä, sekä kaurakeksejä (klik) että amerikkalaisia chocolate chip cookieskeksejä (klik). Ja juttelimme, ihastelimme vauvaa. Skidit riehuivat keskenään.
Oliko vähän kivaa!
Oi, ihania tahnoja sulla täällä blogissa. Nappasin jo edelliset talteen ja tämän otan myös, tahna ja dippaukset on parasta :)
VastaaPoistaKiitos! Mäkin rakastan tahnoja; niillä huijaa itseään syömään myös terveellistä dipattavaa .
VastaaPoistaOli tosi kivaa!!! Ja juomat ja ruoka oli jalleen kerran todella todella hyvaa!!! KIITOS!!! Pian uudestaan. Haleja ja rakkautta!!
VastaaPoista