keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Wa-gyu, törkeen hyvää lihaa!


Pääsin ravintola Gaijiniin maistamaan aitoa, japanilaista Wa-gyu-naudanlihaa. Minähän rakastan hyvää lihaa, joten maaperä oli ainakin tälle tuotteelle suotuisa.
Siitä sitä lihaa lepää, pikkelöidyn kurkun päällä, misomajoneesilla, grillattua Kobe-nautaa.  Niin kuin blogikaverini Habanerokitchen sanoi; "Ei kauheasti tarvitse veistä käyttää tähän lihaan..."Tässä komeilee Kagoshima Beef Tataki - Wasabimajoneesia ja Dashi - lientä. Aivan törkeän hyvää. 

Oli myös kiva kuulla enemmän täsä lengendaarisesta lihasta. Itse luulin että Kobe-nauta on ainoa tunnettu laatuliha Japanissa, mutta opin että  näitä tarkoin vaalittuja naudanliha-tyyppejä on hyvin paljon erilaisia, jokaisessa omat makusyvyytensä ja erilaisuutensa.  Usein myös tämä wa-gyu-lihaa riiputetaan jopa 900 päivää.

Japanilaiset ovat erittäin ylpeitä lihastaan ja lihaa saikin tuoda vasta viime vuonna Eurooppaan.Lihan maku oli aivan hurmaava. Ja mikä on ihmeellistä, on se runsaalla rasvalla näkyvä marmorointi, mutta rasva on pehmeää, maukasta. Oi. Tämä rasvan mureus tulee lihasten sisälle muodostuneesta rasvasta, joka sulaa jo +25 celsiusasteessa. Siksi liha sulaa kielelle. Ja siksi tätä lihaa ei IKINÄ saa paistaa yli mediumiksi.

Saimme maistiaiset myös Beef Yakista, jossa oli kivasti grillin maku. Sen kanssa tuli Red Dragon-kastike, joka oli aika tulinen, mutta tosi hyvä.

Vähän lisää suolaa olisin kaivannut, mutta hei, minähän olen suola-addikti. Kokonaisuudessaan oli niin hienoa maistaa todella hyvää lihaa.

Kivaa oli myös vaihtaa kuulumiset kaikkien tuttujen kanssa ja pidellä kolmekuukautista vauvaa sylissä tilaisuudessa. Kiitos kutsusta Gaijin! 

Jos siis haluat kokea japanilaisen liha-nautinnon, Gaijiniin mars! 

Ps. Lue myös paljon perusteellisemmat kirjoitukset tilaisuudesta Siskot kokkaa-blogista ja Ruokala.net- sivustolta. 

6 kommenttia: