lauantai 17. tammikuuta 2015
Vihermehu-reseptit
Pidin viikon vihermehu-detoxkuurin, katso vaikka (klik). Osana sitä lueskelin Juicing Finland-Facebookryhmän kirjoituksia ja huomasin että osa jengistä kaipaili reseptejä myös vihermehuihin.
Itse heittelin mehuihin kamaa ihan sillä fiiliksellä, mitä kaapissa oli, mutta koska ihmiset ovat erilaisia, niin ajattelin ilahduttaa listaamalla pari vihermehu-suosikkiani. Niistä voi aloittaa, jos vihermehujen kanssa tuntuu vähän tottumattomalta.
Sitten kun oma kokemus karttuu, reseptit voivat jäädä, ja päivittäinen vihermehu pyöräytyy helposti kaapin aineksista. Joka on koko vihermehu-jutun helppouden tarkoitus. Eli että mehusta tulee osa arkipäivääsi, ilman sen kummempia reseptejä. Ostat vaan paljon kaikkea vihreää ja pyöräyttelet niistä mehuja.
Super-vihreää:
1. 2 vihreää omenaa, 1/2 kurkku, 1/2 kerä amerikansalaattia, vihreä paprika
2. 1/4 ananasta, brokkolin varsi (nuput paahdoin lapsille), 2 vartta selleriä, 1/2 pnt jäävuorisalaattia
3. 1/2 brokkoli, 3 vartta selleriä, 2 päärynä, kaksi isoa kourallista pinaattia
4. 3 vihreää omenaa, 2 cm pala inkivääriä, 1/2 amerikansalaatti, 2 vartta selleriä
5. 1 lime, 2 vartta selleriä, 1/2 kesäkurpitsa, 1/2 puntti romainesalaattia, 2 vihreää omenaa
Hard-core vihreää:
1. 1/5 kaali, 1/2 jäävuorisalaatti, 6 ruusukaalia, 2 vartta selleriä, 1/2 pnt sitruunamelissaa
Makeampaa mehua:
1. 3 porkkanaa, 2 appelsiinia, 2 punaista omenaa, 1/2 kesäkurpitsaa
2. 1/4 ananas, 2 vartta selleriä, 3 porkkanaa, 2 omenaa, 2 cm ala inkivääriä
3. 10 kpl mansikkaa, 2 porkkanaa, 1/2 pnt lehtikaalia, 1/4 ananas
4. 2 dl puolukoita, 2 porkkanaa, 1 päärynä, 1/2 kesäkurpitsa
Supermakeaa:
3 porkkanaa, 2 omenaa, 1/2 kesäkurpitsa
1/4 ananas, 2 porkkanaa, 2 omenaa, 2 cm pala inkivääriä
Pari asiaa vihannesten ja hedelmien käsittelystä omalta kannaltani:
- Pesin kaiken kuumalla vedellä.
- En käyttänyt sitrushedelmien kuoria, paitsi limen. Monet laittavat mandariinitkin kuorineen, mutta minusta niistä tuli kuoren maku liian hallitsevaksi.
- Join aamulla "vihreämmän" mehun ja illalla makeamman.
- Laita ananas aina viimeiseksi mehulinkoon.
- Yrttejä voi laittaa myös mehuihin, basilika toimi minulla. Rosmariinia en suosittele, sen voimakkaan aromaattisen maun vuoksi.
- Porkkana ja omena makeuttavat tosi hyvin kaiken mehun, joten jos kaipaat makeutta, niistä sitä löytyy.
- Kesäkurpitsa on niin neutraalin makuinen, että sitä on helppo lisätä mihin tahansa mehuun vaan tuomaan lisää nestettä.
Vinkkejä mehusta syntyneen kuidun käyttämiseen, koska minua ärsytti heittää sitä roskiin:
- Vihreämmän mehun kuidut sai vatkattua munakkaaseen, leipä/sämpylätaikinaan tai kasvisrösteihin.
- Makeamman mehun kuidut sopivat myös sämpylätaikinaan tai bircher-mysliin.
Siitä vaan, mehuja pyöräyttelemään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti