sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vadelmamunkkia oluessa - Donut Island &Panimo Hiisi


Viime vuoden Copenhagen Beer Celebrationin innoittamana keksimme Donut Island Brewing -kotipanimossamme tehdä tummaa, tuhtia imperial stouttia, joka on maustettu oikeilla hillomunkeilla. Kyllä. Kävimme kaupasta niitä ostamassa ja lisäilimme jännittyneenä mäskäyksen aikana olueen.  Käymisessä jaoimme kaman kahtia, toiseen lisättiin vielä vähän vadelmaa korostamaan marjaisuutta.

Oluesta tuli tummaa, tuhtia, mutta hauskan munkkimaista, niin hyvää, että Mika tekaisi siitä Panimo Hiisin kanssa myös oikean, ravintoloissa myytävän hana-oluen.



Siinä on haettu munkkeja JyväsPakarilta.


Tasan 100 vadelmamunkkia.


Ensin laitettiin maltaat mäskäykseen: vähän sitä ja tätä, esim. pale ale-, dark ale- ja suklaamallasta.



 Ja sitten ne munkit. 



Siellä ne kelluu. 

Humalana käytettiin Columbusta, tuota usein pale aleissakin käytettyä pihkamaisen sitrusmaista humalalajiketta.  

Sitten ihan munkkirinkilöiltä tuoksuva olut laitetttiin käymään. Ja se kävi ja kävi, kunnes päätyi ravintola-astioihin.

Ja nyt sitä onkin jo hanassa ympäri Helsinkiä, nimellä Donut Island & Panimo Hiisi Musta Munkki.

Löydä tätä olutta nyt jo Olhuset Copenhagenista ja Brewdog Helsingistä. Lähiaikoina sitä on myös  One Pintissä, Kaislassa, Janoisessa Lohessa, Willissä Väinössä  ja vaikka missä. 

Maista. Et pety. Lupaan.

4 kommenttia:

  1. Tuo on loistava kuva Mikasta ja munkeista.
    -btw, ei muuten vielä 1701 ollut Black Doorissa, kun kysyin jaihan innolla menin makuja imuroimaan...

    terv Pasi (tämän saitin loginit ovat hieman ala-arvoisia ...)

    VastaaPoista
  2. Ounou, ens viikolla sitten. BrewDog ssa on ainakin, kävin eilen. Tota login-asiaa en ymmärtänyt?

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Maistoin just Kaislassa... Tää on pala taivasta!
    Haluis vaan saada ostettuu myös kotiin :(

    VastaaPoista