Lemon Posset. Sarjassa helppo ja hyvä.
Harri oli käymässä uudenvuodenpäivänä ja söimme kirpeitä ja raikkaita makuja. Kuten Nellan kanssa jo kerran kokeiltuja vietnamilaisia kesäkääryleitä.(klik)
Jälkiruuaksi Lemon Posset, tämä sitruunaisen kirpeä herkku, joka maistuu raikkaalta ja kevyeltä, vaikka se on pelkkää kermaa ja sokeria....
Koko hommaan tarvitaan 4 dl kuohukermaa, 3 dl sokeria, 1 dl puristettua lime/sitruunamehua.
Laita kerma ja sokeri kattilaan ja anna lämmetä. Kun rupeaa höyryämään, keitä kermaa ja sokeria KOKO AJAN SEKOITTAEN noin 3 minuuttia. Lisää limemehu ja sekoittele hiukan. Maista ja lisää sokeria, jos tarvitsee.
Jaa neljään/kuuteen pieneen lasiin, pala muovikelmua päälle ja ainakin kolmeksi tunniksi viileään. Niin jees kutsutarjottava, kun koko homman voiu tehdä etukäteen ennen kuin vieraat/vieras tulee....
Tarjoiltaessa pyörittele murkattuja manteleita hunajassa/vaahterasiirapissa ja laita nokare tätä jokaisen lasin päälle. Voit raastaa myös limen/sitruunankuorta koko homman päälle.
Raikasta ja kermaista ja kirpeää ja makeaa.Oijoi.
Posset on ihanaa, mutta tuon maineeltaan helpon ja aina onnistuvan, olen minä onnistunut pistämään pieleen useammin kuin kerran... punastuu...
VastaaPoistaOMG. Mulle kerrottiin että salaisuus on nimenomaan tuo, että heti kun neste rupeaa höyryämään, sekoitetaan koko ajan. Samoin kun lisätään se (huoneenlämpöinen) limemehu.....
VastaaPoistaLemon posset on yksi suosikkijälkkäreistä, rakastans sitruunaa!
VastaaPoista