sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Rapujuhlat, landea ja sienipiirakkaa


Rapujuhlat ovat lempijuhliani. Saa syödä, juoda ja ennenkaikkea laulaa. (Eikä mitään väliä miten).

Vietimme rapujuhlia Misun landella. Kuten viime vuonnakin (klik).
 



Sieniä oli joka aterialla; piirakkana, bruchettoina, keittona ja vaikka minä.




Lämmin ja aurinkoinen alkusyksy. Ihana.




Nostettiin perunoita. Ta siis minä kuvasin, Auri ja Misu nostivat.




Minä osallistuin poimimalla kukkia.




lltapäivänkahvin aikaan oli vieraita ja Misun mustikkapiirakkaa.



Apetiivi ennen saunaa.




Alkuilta-hengailut.




Saunaan ja uimaan. Misu, Sanna, Auri ja Andi kävi. Minä en.



Suomalais-unkarilais-kreikkalainen rapujuhla saa alkaa.

Rapujen kanssa  metsäsieni-bruchettoja, rosmariinilohkoperunoita ja kreikkalaista stifado-lihapataa Androksen juuston kanssa. Olen ylpeä, koska unkarilais-suomalainen allekirjoittanut vastasi padan toteutuksesta. Aika kreikkalaista tuli.




Ja sitten laulettiin. Suositummiksi lauluiksi kohosivat lasten aikana laulettu Vihanneslaulu ja aikuisseurassa taas kaanonissa laulettu:

Lapin Kulta, Lapin Kulta,
Karjala, Karjala,
Sininen ja Olvi,
Sininen ja Olvi,
KOFF KOFF KOFF! 




Aamukahvi terassilla. Lempipaikkani rannan lisäksi. Otan tästä kuvan joka kerta.




Tyytyväinen viikonloppulomailija.




Kattotöitäkin tehtiin. Sanna ja Misu näyttivät girlpowerinsa. Me muut istuskeltiin katolla.




Lounasta ja Egéségünkre, Jamas ja Kippis!  




Papa ja tytär sieneen menossa. Mama ja poika jäi mökille.




Sannan sienipiirakka oli parasta:

Taikina: 150 g voita, 4 dl jauhoja (osa voi olla ruista), 3 rkl vettä ja suolaa. 

Nypi jauhot rasvan joukkoon, lisää vesi ja muotoile palloksi. 

Täyte: Iso kasa metsäsieniä pienittynä, 1/2 pkt pekonia paloiteltuna ja pari sipulia pilkottuna, mustapippuria. 1 kananmenu ja 1 prk kermaviiliä. Päälle raastettua juustoa. 

Freesaa kuivalla pannulla sienistä neste pois. Lisää öljyä, sienet ja pekoni. Paista. Mausta mustapippurilla. Sekoita muna ja kermaviili. Painele taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle, lisää sieniseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Raasta juustoa vielä piirakkaan ja laita uuniin ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia, niin että näet kun pinta hieman ruskistuu. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Seuraksi sopii vaikka steam beer, kuten Nikolai Brewmasters Collection Californian Steam Beer ja hedelmäisen sitrusmainen Brooklyn American Ale. Nam. 




Andi tykkäsi sienipiirakasta.

Ihana viikonloppu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti