torstai 18. syyskuuta 2014
Lehtikaalia ja tryffeliä käärittynä
Joskus syntyy vahingossa tosihyvää.
Niin kuin lehtikaalikääryleet karitsanlihasta, tryffeliöljyllä maustettuna. Oi.
Noin 10-12 isoa lehtikaalin lehteä, 400 g karitsanjauhelihaa (tai luomumnaudanlihaa), 1,5 rkl makeaa paprikajauhetta, kuivattua meiramia, rosmariinia ja oreganoa, suolaa, mustapippuria, 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl tryffeliöljyä.
Ryöppää lehtikaalinlehdet pehmeäksi kuumassa vedessä. Kannattaa pitää ainakin pari-viisi minuuttia, että lehtiruoto pehmenee kunnolla.
Sekoita jauhelihaan mausteet ja 1 rkl öljyä. Öljyä lopulla öljyllä uunivuoka. Kääri jauhelihaseosta lehtikaaleihin söpöiksi kääryleiksi.
Paista noin 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarkkaile uuniasi.
Tarjoa riisin, rapeakuorisen leivän tai ,niin kuin me, kvinoan kanssa.
Juomaksi karamellimaisen maukas Nikolai Brewmaster´s Collection Irish Red Ale tai humalainen Sierra Nevada Pale Ale.
Nam.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa kauniit kääryleet! yritin tehdä samankaltaisia lehtikaalikääryleitä viikonloppuna mutta lopputulos oli kaikkea muuta kuin nuo teidän hienot kääryleet - katsoin aiheeseen liittyen jotain vinkkejäkin netistä kun homma meni ihan pipariksi :D
VastaaPoistaNo mites se nyt niin? :( Peruskaalin aika rupeaa olemaan ohi, joten sen lehdet ei enää taivu kääryleille. ... ehkä se oli syy?
VastaaPoistaHyvä kysymys, ihmettelin itsekin että miten homma ei onnistunut millään :D täytynee ottaa uusintakierros, koska repaleisesta ulkonäöstä huolimatta kääryleet oli kyllä hyviä!
PoistaNäyttää aivan törkeän hyviltä!
VastaaPoista-Heidi
http://www.tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
näyttää ja kuulostaa mielettömän hyviltä, pitää testata ehdottomasti!
VastaaPoistaps. mobiililla ei onnistu sun blogiin kommentointi :/
Nyt osui ohje kohilleen, lehtikaalia pukkaa maalla ja tryffeliä maan alla, taidan kokeilla yhdistää!
VastaaPoista