torstai 3. toukokuuta 2012

Terveellisyyttä uhkuvat muffarit





Jokapäiväinen ristiriita; Rakastan leipomista, tekisi mieli leipoa - kuka syö leivonnan tulokset?

Andi ja Atti jaksavat molemmat syödä vähän, Mika kans, loput jää mulle. Ja minähän syön. VAIKKA nyt kandeisi vähän rajoittaa tätä syömistä, äitiyslomasta kun on jäänyt vähän muutakin kuin muistoja.....

Nyt sitten leivoin muffareita, jotka oli täynnä kaikkea terveydelle hyvää. Näitä muffareita pitää siis syödä.

1 dl jauhoja, 1 dl kookosjauhoja, 1,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl palmusokeria, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 1 dl luonnonjugurttia, 1 dl omenamehua, 2 luomukananmunaa, 1 dl kookosöljyä, 1 dl puolukoita, 1/2 pussia omenamehussa liotettuja kuivattuja aprikooseja, 1 dl pähkinöitä rouhittuna.

Paloittele kuivatut aprikoosit ja laita likoamaan yön yli omenamehuun. Vatkaa munat ja dsokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nestettä ja kuivia aineita vuorotellen hyvin sekoittaen. Purista aprikoosit kuivaksi ja lisää niiden liemi taikinaan. Lisää lopuksi puolukat. pähkinät ja aprikoosit.  Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Näitä sitten syötiin aamiaiseksi kolme päivää. Nam.


4 kommenttia:

  1. Sama ongelma!! Jatkuvan kehittelyn alla täytyy olla terveellisiäkin herkkuja, jotta voi edes välillä hyvällä omalla tunnolla leipoa ja herkutella.

    VastaaPoista
  2. Niimpä. ja kesäkin tulee...apua. ja tietysti löysin juuri ihanan sitruunatortun ohjeen. just.

    VastaaPoista
  3. No, minunkin oli "pakko" juuri tehdä sitruunakakku. Toisaalta tämä leivontamania virkistää sosiaalista elämää, kun täytyy löytää kavereita auttamaan herkkujen syömisessä ;)

    VastaaPoista