Kun minä menin töihin ravintola Helmeen "pari vuotta sitten" 1998 ystäväni Taran perässä, niin siellä oli kaksi ehdotonta klassikkoa: Vihannesbroileri ja feta-pinaattipasta. Molemmat niin hyviä, että niitä on pakko tehdä kotioloissa.
Feta-pinaattipasta
1 pss pinaattia, 1 pkt fetaa, öljyä, suolaa ja pippuria, pastaa (Helmessä se oli tagliatelleä, meillä sitä mitä sattuu olemaan) .
Keitä pasta. Kuullota pinaatti öljyssä niin että se pehmenee. Lisää puolet fetasta ja anna pehmetä kastikemaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pastan joukkoon. Murustele loppu feta pasta-annoksen päälle. Parmesaniakin voi laittaa, jos haluaa. Eihän se samalta maistu kuin Helmessä Anteron, Viton ja Taren tekemänä, mutta hyvää kuitenkin.
Ravintola Helmi, I salute you. Yksi lempityöpaikoistani. Kivat ihmiset, paras meininki.
(ps. kannattaa käydä Helmessä syömässä, yhä hyvä ruoka ja kiva paikka.) Katso.http://www.ravintolahelmi.fi/
Tietysti unohdin jotain: helmessä tähän laitettiin vielä tuoretta basilikaa!
VastaaPoista