Ihan paras ohje löytyi Ruokatorstaista. Sitruunapiirakka. Minulle. Koska rakastan sitruunaa ja piirakkaa.
Pohja: 100 g pehmeää voita,2,5 dl jauhoja, 2 rkl sokeria, 1/2 tl leivinjauhetta, 2 rkl vettä
Täyte: 1,5 dl kylmää vettä, 1,5 dl sokeria, 2 rkl jauhoja, 25 g voita, 1 luomusitruunan mehu ja kuoriraaste, 4 keltuaista
Marenki: 4 valkuaista, 1,5 dl sokeria
Sekoita kuivat aineet voihin. Lisä vesi ja sekoita käsin. Painele irtovuokaan, niin että piirakalle tulee reunat. Anna jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilällä noin 15 minuuttia.
Mittaa täytteen ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja kaada täyte piirakkaan.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeria erissä. Minä käytin marengista puolet piirakkaan, toisesta puolesta tein marenkipusuja. Näin marenkia tuli juuri sopivasti. Levitä marenki piirakan päälle.
Paista uunin alimmalla tasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes marenki on hieman ruskistunut.
Tämä on NIIN hyvää.
Ohje on toimittaja Johanna Tikkasen ikivanhasta reseptikirjasta.
Vanhat konstit OVAT parempia kuin pussillinen uusia.
Ah,sitruunaa rakastan minäkin ,etenkin juuri noin:)Tuo klassinen piirakka on yksi suosikkejani;ja lempikahvilassani täällä sitä on aina,mutta syön sitä vain aniharvoin (lihottavaa...)
VastaaPoistaTämä oli niiin ihanaa, onneksi meitä oli neljä syömässä.olisin muuten syönyt sen yksin!!!
VastaaPoistaMäkin silmäilin tätä ohjetta ja laitoin kokkailulistalle :) en ole koskaan muuten syönyt sitruunamarenkipiirakkaa! :O
VastaaPoista