keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Leivän päälle tai dipattavaksi


Erilaiset tahnat ovat rakkauteni. En ole kastikeihmisiä, mutta tahnathan ovat ihan eri asia, eikö?

Tahnat ovat myös monikäyttöisiä. Niitä voi käyttää leivän päälle, dippaukseen, keittojen päälle, laatikkoihin. Tai niitä voi syödä suoraan kulhostakin. Tehty tämäkin.




Tässä yksi uusista suosikeistani. Herne&avokado&jugurttitahna. Ihana. Alkuperäinen resepti on Richard McCormickin Pariisi-kirjasta, mutta olen, tottakai, jo muuttanut tätäkin reseptiä.

Herne&avokado&jugurttitahna

2 dl sulatettuja pakasteherneitä
1 dl bulgarianjugurttia
1avokado
1/2 sitruunan menu
Suolaa ja mustapippuria

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta tarpeeksi suolalla ja pippurilla. Ja sitten käyttöön.

Ps. Muita suosikkitahnoja on jugurttiharissa, punainen pesto ja fetahummus. Namnam.

2 kommenttia:

  1. Tahnat on ihania! tykkään kyllä kastikkeistakin mutta en osaa tehdä niitä :D

    VastaaPoista
  2. Mä en edes tykkää. Enkä osaa tehdä...

    VastaaPoista