Sitruunamarenkijuustokakku. Huh mikä sana.
Eikä ollut helppo tämän kakunkaan teko. Herranjumala, miten monta työvaihetta, odottelua ja kiukuttelua.
MUTTA. Ihan kuin synnytyksessä, kaikki tuska katosi, kun näin valmiin kakun. Onkohan tämä nyt sopiva vertaus?
Aivan törkeen hyvää. Söin puolet yhdeltä istumalta. Muille ei oikein jäänyt mitään.
Marenkisitruunajuustokakku
Pohja
12 digestive-keksiä, 2 rkl sokeria, 100g pehmeää voita
Jauha keksit muruksi ja sekoita sokeriin.
Nypi huoneenlämpöinen voi joukkoon taikinaksi. Painele taikina leivinpaperin
päälle irtopohjavuokaan, Paista 10
minuuttia 180 asteessa keskitasolla. Ota pohja pois uunista ja anna jäähtyä
kokonaan.
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa, 400 g maitorahkaa, 2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 ½ rkl vehnäjauhoja, 2 kananmunaa, 1 keltuainen, 2 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
Vatkaa tuorejuusto, rahka, vaniljasokeri
ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauho ja vatkaa hieman lisää. Lisää kanamuna
yksi kerrallaan, välillä vatkaten ja lopuksi lisää keltuainen. Kaada seos
pohjan päälle. Paista 10 minuuttia keskitasolla 200 asteessa. Pudota sitten lämpö
110 asteeseen ja paista 45 minuuttia
lisää. Sammuta uuni ja anna juustokakun olla vielä 15-20 minuuttia
jälkilämmössä. Anna juustokakun jäähtyä kylmässä. Levitä sitten sitruunatahna
kakun päälle, laita kakku viileään ja valmista marenki.
Marenki:
2 valkuaista, 1 dl sokeria
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi,
lisää sokeria erissä. Levitä marenki piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa
noin 20 minuuttia 120 asteessa, kunnes marenki on hieman ruskistunut.
Ohjeen olen lainannut Kaikkiäitinireseptit-blogista, jossa kakku on kauniimpi ja resepti himpun verran monimutkaisempi.
Tämähän on vähän sellainen hybridileivonnainen, josta muuten kirjoitin pienen jutunkin. Katso juttu Helsingin Uutisista (klik), niin tämänkin kakun alkuperä selviää.
Oh mikä ihanuus!
VastaaPoistaVertaus oli mitä parhain! Ja hyvää kakkua!
VastaaPoistaUuh, jo pelkkä sitruuna-marenkipiirakka on helmi sinänsä, mutta lemon curdilla siiviitettynä juustokakkuna, en ehkä malta olla tekemättä. Mitäs olutta joisi seuralaisena?
VastaaPoista