maanantai 13. huhtikuuta 2015

Niin helppoa - sieniä, kanaa ja sitruunaa uunissa!


Olen aina rakastanut sieniä. Pienenä meillä laskettiin maman pannulla öljyssä paistetut sienet kappaleittain veljieni kanssa, että varmasti kaikki saavat yhtä paljon.

Teen yhä todella paljon ruokaa sienistä. Ja koska en ole perimältäni sienestäjätyyppiä vaan Töölön tyttöjä, ostan sienet ihan kaupasta.

Yksi suosikkisieniäni on herkkusieni. Se on ehkä vaatimattoman näköinen kaikkien metsäsienien vierellä, mutta siitä saa tehtyä mitä tahansa. Ja se on herkullista sellaisenaankin, vaan paistettuna, öljyn, suolan ja mustapippurin kera.
Rakkauteni herkkusieneen on vain syventynyt, kun olen löytänyt Champin ruskean herkkusienen. Kotimaisen tietysti. Ruskea herkkusieni on kalpeata sisartaan aromikkaampi ja maukkaampikin.
Lisäksi olen oppinut, että tätä ruskeaa sieniherkkua on myös suurempaa, eli jumbo-kokoa. 
Jes.Tänään maanantaina alkavan Sieniviikon kunniaksi tein helppoa ja hyvää ruokaa ruskeista herkkusienistä. Mukana olivat sekä pienet että jumbot.
Ruokana on siis sieniä, kanaa ja sitruunaa. Lempi-raaka-aineitani. Lisäksi bataatti&parmesanranskalaiset ja tomaatti-rucolasalaatti. Oioi.
Sieniä, kanaa ja sitruunaa uunissa

4 kanakoipea tai 4 kanan paistipalaa ja kaksi koipea
Noin 10 kpl Champ-ruskeaa jumbo herkkusientä

Pese kanapalat ja leikkaa ylimääräiset rasvat pois. Leikkaa sienet neljään osaan.

Marinadi:

1/2 dl oliiviöljyä
1 pienen sitruunan mehu
1 tl sitruunankuorta
1 tl paprikajauhetta
Chilirouhetta maun mukaan
Meiramia, rosmariinia ja timjamia
1 tl palmu- tai ruokosokeria
Suolaa ja pippuria

5 kpl Champ-ruskeaa herkkusientä silpuksi pienittynä.

Sekoita marinadin ainekset. Laita uuni 200 asteeseen. Laita kanat uunivuokaan, Työnnä sienisilppua kanan nahan alle. Hiero madinadi kanan ympärille. Heitä sienilohkot mukaan vuokaan.

Paista uunin keskiosassa noin 35-45 minuuttia, tai kun kanan nahka on ruskean rapeaa.
Bataattiranskalaiset

1 iso bataatti sormenlevyiseksi viipaleiksi pilkottuna
Noin 1/2 dl parmesanjuustoa
Öljyä
Suolaa

Liota bataattiviipaleita puolisen tuntia, niin että saat tärkkelyksen irti. Kuivaa bataattiviipaleet ja pöytäytä ne öljyssä. Levitä leivinpaperille ja sirottele parmesanraastetta päälle. Paista 200-asteessa noin 35-45 minuuttia. (Voit laittaa ne uuniin samaan aikaan kanan kanssa).
Sitten vaan kanapala lautaselle, sieniä seuraksi ja paljon ihanaa, maukasta paistinlientä mukaan.
No voi herrajumala kun on hyvää.  Vaikka itse sanonkin. Ruskeat herkkusienet tuovat sekä kanaan että liemeen sitä ihanaa umamin eli lihaisuuden makua, jota rakastan.

Kokeile tätä, sieniohrattoa tai vaikka unkarilaista sienikeittoa kotimaisista ruskeista herkkusienistä. Et kadu. Käy myös katsomassa Champin koko valikoima.

Sienet ja muut raaka-aineet ostettu sponssilla.


Sienien kotimaisuuden takaa Sirkkalehti-merkki, joka on Kotimaiset Kasvikset ry:n suomalaisten puutarhatuotteiden tunnusmerkki. Tämä merkki on ainoa, joka takaa tuotteen kotimaisuuden sataprosenttisesti. Tämä merkki on yksi suomalaisten parhaiden tuntemista ja takaa myös tuotteen korkealaatuisuuden, koska merkkiä saa käyttää vainextra- tai ykkösluokan tuotteissa.

Yhteistyössä Kauppapuutarhaliitto Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti