torstai 23. huhtikuuta 2015

Mango&olut -nyhtöpossu Pyhätunturilla


Olimme viikon lomalla Pyhätunturilla. Se oli, jälleen kerran, TÄYDELLISTÄ.

Paras seura, hyvät rinteet, safkaa, olutta, telkkaria ja seurapelejä. Siinäpä se.

Eräänä iltana teimme nyhtöpossu-dogeja. Tällä kertaa mangolla ja oluella maustettuna.



Tarvitaan:

1 kg possun niskaa, kassleria tai muuta rasvaista ruhon osaa, 3 rkl kuivamausteseosta (tee itse tai osta, me ostettiin Poppamiehen Slow Food Rub), 1 plo lager-olutta, meillä KOFFia, 2 dl mangososetta, 2 rkl hunajaa, suolaa, pippuria.

Ostettiin possun kylkeä johon hierottiin mausteseos. Sitten possut pataan puoleksi tunniksi ilman kantta 200-asteeseen. Sekoita sillä aikaa, sose,olut, hunaja ja suola sekä pippuri. Valuta syntynyt mausteliemi pataan ja anna hautua lempeässä 100-asteessa ainakin 6-7 tuntia. Ota uuni pois päältä ja anna lihan lepäillä vielä jälkilämmössä.

Ota pata pois ja "nyhdä" liha. Laita takaisin pataan ja kaada paistolientä päälle. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi 200-asteeseen.

Seuraksi tehdään pitaleipiä, coleslawta (klik) ja öljyssä ja sokerissa karamellisoitunutta sipulia.

Pita-leivät

2,5 dl lager-olutta, 1 pss kuivahiivaa, 70 g voita, 5-6 dl jauhoja, ripaus sokeria, 1 tl suolaa


Sekoita kuivahiiva lämpimään nesteeseen. Lisää suola ja sokeri, sekä jauhot ja voi vuorotellen. Vaivaa ainakin 20 minuuttia käsin tai 10 minuuttia yleiskoneella. Tee taikinasta litteitä pyörylöitä ja anna kohota lämpimässä paikassa noin. 

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, niin että uunissa on vesikippo. Valele heti uunista ottamisen jälkeen vedellä, jotta sämpylöiden pinta pysyy pehmeänä. 




Sitten syötiin. Ja syötiin. Ja syötiin. 

Sekä rinteessä että mökissä.




Välillä laskettiin mäkeä. Ja leikittiin Legoilla. 




Ratkottiin ristisanatehtäviä ja juteltiin. Ja naurettiin. 

Niin kuin sanoin. Täydellinen loma. 

Kiitos Misu, Sanna ja tietty Munkkisaaren perhe. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti