lauantai 14. kesäkuuta 2014

Olutta ja ruokaa Bryggerissä


Olin puhumassa (syksyllä tulevasta) olutkirjastani oluen ja ruuan seurana. Paikan sain valita itse, joten olimme panimoravintola Bryggerissä. Koska ruoka siellä on nam.  Oli ruokaa ja olutta. Kuten laseista näkyy.Alkujuomana juotiin Bryggerin omaa Pilsiä, rapean kuivaa pilsneriä, joka virkisti kummasti. Kaikkia. Sitten oli olut ja ruoka- maisteluparien vuoro. Ruuat oli meille tarjottavien oluiden kanssa räätälöity, ja erittäin hyvin olivatkin. 

Oma ehdoton suosikkini oli inkiväärimarinoitu munakoiso ja sitruksinen, hedelmäinen Brooklyn East India Pale Ale.  IPA-oluet vaan sopivat niin hyvin aasiamausteiden kanssa. Kyllä. Kyllä katkisskagen ja Bryggerin Summer Alekin oli ihanaa. Jos ette vielä ole syöneet lohta missä tahansa muodossa vehnäoluen kera, nyt kannattaa kokeilla. Tässä jääkellarilohen kanssa oluena oli belgilaishenkinen Grimbergen Blanche, hedelmäisen aprikoosinen vehnäolut. Siiderinystävän ja kesän valinta. 


Lopuksi klassikkisuosikkini: Suklaaportteribrownie ja oman firman Sinebrychoff Porter. Tätä brownia saa myös ravintolan listalta. Tilaa.

Ruuat olivat hyviä, juomat maittavia ja kaikki tykkäsivät kirjastakin! Jee. 

PS. Lopuksi erityiskiitokset erinomaisesta palvelusta. Lupasin kiikuttaa heille kirjat, heti kun tulevat painosta!

2 kommenttia:

  1. Täällä kuolataan erityisesti brownieita.. oi nam! :)

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä hyvää. Mun versio samasta hommasta tuolla: http://www.sinebrychoff.fi/OLUTJARUOKA/panimokeittio/jalkiruoka/Pages/Suklaa-vaahterasiirappi-brownie.aspx

    VastaaPoista