tiistai 28. tammikuuta 2014

Paprikapaneroitua kalaa arkeen


Ihan paras arjen kalareseptini on unkarilaisittan paneroidut kalafileet. Eli tietysti paprika-paneroidut kalafileet.

Hyvää arkiruokaa pestokasvisten ja kapristahnan kera. Joo.




Tätä tehtiin jo kun olin pieni. Oma mamani teki tätä ruokaa aina pakastealtaasta pyydetystä kalasta (hih).

Paprikapanerointi on tavallista panerointia ohuempi, joten se kanssa kalan maku ja rakenne tulevat kivasti esiin, eikä paneroinnista tule "kuorimaista", vaan kevyen ohut, enemmänkin maustekuorrute. Tätä ruokaa kannattaa tehdä miedonmakuisesta, valkolihaisesta kalasta, kuten esim. seitistä. Itse olen mukana Blogiringin Findus-kampanjassa, joten tässä kohtaa käytin  Finduksen Alaskanseiti Gourmetfileitä.  Valmiita fileitä, varmasti ruodotonta. Helppoa ja hyvää.



Tästä lähdetään. Sulatin alaskanseitifileet kohmeisiksi ja leikkasin osasta "kalapuikon" muotoisia. Skidien takia, you know.

Lisäkkeeksi 

Kesäkurpitsaa, perunaa, paprikaa, oliiveja ja valmiiksi esikeitettyjä mustia papuja uunivuokaan peston kera. 180 astetta ja joku 40 minuuttia.



Paprika-paneroidut seitifileet 

1 pkt Findus Alaskanseiti Gourmetfileitä, 1/2 dl jauhoja, 3/4 dl makeaa paprikajauhetta, 2 rkl korppujauhoja, noin 1 tl suolaa (kalassa pitää olla suolaa), mustapippuria maun mukaan. Öljyä paistamiseen, meillä se oli oliiviöljyä.




Sulatuksen jälkeen fileet kuivataan kevyesti talouspaperilla ja kieritellään paprikajauhoseoksessa.




Siinä ne pikku kalat odottelee pääsyä pannulle.

Paistoin paneeratut fileet runsaassa öljyssä, keskilämmöllä. Laitoin sitten uunivuokaan kasvisten vuoan viereen hetkeksi, pysyvät näin hyvin kuumana pöydän kattamisen ajan.   Katoin pöydän ja sekoitin kapristahnan.

Kapristahna

2 dl creme fraisea, noin kourallinen pieniä kapriksia, 2 tl kapriksien lientä, suolaa ja mustapippuria.

Sekoita ainekset yhteen ja anna seisoa hetken.




Syömään! Paprika-paneroitua Alaskanseitifileitä, kapristahnaa ja pestokasvikset.  Juomana aikuisille hyvä, sitrusmainen Pale Ale, kuten esimerkiksi Brooklyn American Ale. 




Syökää kalaa. Mekin syömme.

www.blogirinki.fi  YHTEISTYÖSSÄ FINDUS


1 kommentti:

  1. Ai nam! Pitääpi kokeilla näitä. Kiitos kivasta reseptistä sinulle ja mamallesi ;)

    VastaaPoista