lauantai 18. tammikuuta 2014

Pro Gaala 2014


Tällä viikolla juhlittiin ravintola-alan osaajia oikein olan takaa. Pro Gaalassa Finladia-talolla.

Hahaa, minäkin olin siellä. Ja oli siellä yli viisisataa muutakin ravintola-alan vaikuttajaa, sidosryhmää ja alan ammattilaisia.


Puku on vintage muotinäytöspuku (ei siis tuotannossa) Ivana Helsingiltä. RAKASTAN tätä pukua.Alkumaljoina Finlandia-talolla laakeasta shamppislasista hyvää.Juontajavalinnat olivat todella onnistuneita. Ihana Meri-Tuuli ja hauska Jukka Hildén.
Alkuruuaksi hummerivanukasta, kuhaa ja simpukkasalaattia. Valkoviiniä.  Keittiöstä kerrottiin, että paikalla oli 13 kokkia ja kaksi keittiöpäällikköä toteuttamassa menuta koko jengille. Aika määrä.  Tarjoilijoita oli myös aika hyvä setti. Oma tarjoilijani oli hyvin hauska, ulkomaalaisen mies. Erinomainen heppu kaikin tavoin. Terveisiä!Toisena alkuruokana tuhti, ihanan suolainen sipuliliemi ja juureksia, sekä kuutioina että soseena. Juomaksi tummaa olutta. Pidän aina tuosta tavasta, että liemi tarjoillaan pöydässä kaataen. Se on jotenkin hauskaa.

Pääruuaksi oli härän rintaa, kiletä ja fileetä. Ei niin kuvauksellisen näköinen annos, mutta maukas ja onnistunut. Tietysti sen kanssa sitten punaviiniä.

Keittiöpäällikkö kertoi, että eräänä punaiena lankana menussa oli suomalaisuus, juureksien käyttö ja muiden talvisten raaka-aineiden hyödyntäminen.  Se näkyikin alkuruokaa huolimatta koko manussa.
Pöytäseurueeni oli kaikista kivoin; Mariaana, Sanna, Tuomas, Hannu ja Heli. Hauska seura on kuitenkin juhlan ydin eikö?Väliruokana tyrnigranita. Ja viihdettä.  Imitaattori Jarkko Tammisen Stars-showsta pyöri palasia. Just hyvä ohjelma, hauskaa ja lyhyttä.

Jälkiruokana taas kurpitsakakkua, puolukkasorbettia(tosihyvää) ja omenakreemiä. Vin Santoa seuraksi.

Tärkeintä oli kuitenkin ravintola alan "Oscareiden" valinta. Palkinnnon saivat mm. paras baarimestari (ihan lempibaarimestari, aina niin hyvännäköinen Greta Grönholm), paras ravintolakokki, päällikkö ja moni muu. Voittajia löytyy mm. Chef&Sommelieristä, Murusta ja vaikka mistä.

Oma suosikkipalkintoni oli lehdistöpalkinto, joka meni suurtalouskokkisarjaan, Mikko Vesalalle Sodexoon. Hän tekee niin hyvää ruokaa paikallisella poliisilaitoksella (ja vankilassa), että yksi putka"asiakas" oli erikseen palautteessaan maininnut, miten saatu ruoka "oli parasta mitä missään vankilassa tarjotaan". Hahah. Vakavasti ottaen, olen onnellinen, että suurkeittiö-puolita nostetaan myös, syöväthän suomalaiset suurimman osan ravintolaruuastaan juuri suurkeittiöissä, työlounaina.

Katsokaa kaikki palkitut TÄSTÄ. 

Ps. Olinpa tuolla viime vuonnakin, silloin Harrin kanssa. Eri puku, sen voi nähdä TÄÄLTÄ. 


2 kommenttia:

  1. Juhlat on sitten ihania, varsinkin jos niissä on vielä hyvää ruokaa :)

    VastaaPoista
  2. Niimpä. Tuolla oli ja iltapuku-ihmisiä. Ja kuohuviiniä! Jes.

    VastaaPoista