keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Pavut tuovat onnea uutenavuotena - sanoo unkarilainen

Niimpä. Me unkarilaiset syömme aina jotain pavuista tehtyä vuoden ensimmäisenä päivänä.  Koska näin takaamme hyvän onnen koko vuodeksi. Nojoo, linssit käyvät myös.

Tänä vuonna pavut toivat onnea vuodelle 2014 keiton muodossa.  Mukana myös hirvimakkaraa, perunaa, sipulia ja porkkanaa.





Paprikainen papukeitto

Noin 2 dl (12 tuntia liotettuja ja tunti esikeitettyjä ja huuhdeltuja) kuivattuja papuja (tai 3 dl valmiiksi esikeitettyjä papuja), 4 kuorittua ja paloiteltua perunaa, 2 samanlailla käsiteltyä porkkanaa, 1 pienitty sipuli, 1 rkl paprikajauhetta, öljyä kuullotukseen, suolaa, pippuria, kuivattua meiramia, 1 rkl tomaattipyrettä, 1 rkl hunajaa, noin 200 g hirvimakkaraa/chorizoa/pekonia. Vettä niin että kamat peittyy.

Kuullota sipuli ja makkaraviipaleet öljyssä isossa keittokasarissa. Lisää paprikajauhe ja kuullota. Lisää porkkanat ja perunat ja paahda niitä hetki. Sitten vettä. Kiehuta. Tomaattipyre, hunaja ja mausteet. Lopuksi pavut. Anna hautua niin että kaikki on pehmeää.

Ja syö. Säästä osa, koska tämä on vielä parempaa lämmitettynä. 

Ehkä tulee vielä parempi onni, jos syö tätä kahteen kertaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti