sunnuntai 5. tammikuuta 2014

My favorite Brooklyn - food&scenes


Brooklyn on ehdoton suosikkini New Yorkin alueista. Vaikka se on osin jo vähän ärsyttävänkin hipsteri,(sanoo vannoutunut punavuoriluomuhipsteri), silti se on sydäntäni lähinnä. Niin monesta syystä. 



Brooklynissä on kaikkea kaikkialla.



Hauskan ränsistynyttä meininkiä. Kauppoja, ravintoloita, kaikkea toistensa lähellä ja päällä



Bedford-avenuella TÄYTYY käydä Brooklyn Industirialissa. Lempikauppani. Kävin. Pojat odottivat seuraavan kahvilan kulmalla.



Allswell - kahvila. Hyvät sliderit, kahvi ja greippimehu. Iso burgeri. Huono palvelu. Kiva sisustus.  Erilaisten tapettien käyttö yhdessä voisi olla kiva Munkkisaaressakin. JOS Mika antaisi luvan....



Juhlimisesta väsynyt kurpitsa. (Olihan Halloween ollut kuukautta aikaisemmin).



Kukkia marraskuussa.




Lounaalla alltimefavorite-paikassani, Marlow&Sonissa.  Perus-brooklyniläinen kahvila, ravintola ja juomapaikka. Tietysti myös delishop. Olenhan ollut täällä jo monta kertaa, (löytyy TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ). Vieressä muuten perinteinen, erinomainen American Diner.


Vatsat täynnä maleksittiin ympäri.



Bedfors Avenuata pitkin.



Ja poikin.


Käytiin morjenstamassa yhteistyökumppaneita Brooklyn Breweryllä. Maistettiin parit oluet.



Brooklynin kaverit tarjosivat meille lounaan. Jahuu. Erinomaista Pho-keittoa, kanalla. Ja Brooklyn Winter Ale. Oi. Vahingossa tietysti hukutin ravintolan nimen. Mutta siellä se on Bedford Avenuen tuntumassa.


Sitten käveltiinkin eteenpäin , Greenpointiin. Manhattan Avenuelle.



Siellä on kaikkien olutfanien mekka, olutravintola Torst. Paikan ovat perustaneet tanskalainen Evil Twin-panimon Jeppe-Jarnit Bjergsso ja Momofukun entinen pääkokki Danile Burns (lisää TÄÄLTÄ).  Evil Twin on yksi lempipanimomerkkini, joten aavistin jo etukäteen, että tulen tästä paikasta pitämään....Ja hei, tuon Jepen broidi on Mikkellerin panimomerkin perustaja. Toinen suosikki!



En ollut väärässä paikasta. Yksinkertainen, skandinaavinen, raikas. Olutlistaltaan todella erinomainen. Listalta sai puolen desin annoksista lähtien olutta, joka mahdollista kokeilun laajalti. Kaiken kruunasivat kauniit maistelulasit.  Suosikkeja oli monta, vaikka Vintage Pumkin 2012 Southern Tieriltä. Oujes. Viihdyimmekin paikassa monta tuntia. Niin monta, että saimme ilmaisia suklaapusuja baarimesulta. Puspus.



Kaiken oluttelun jälkeen karkasimme syömään Fetie Sauhun. BBQta näes. Paras NYCssa. Ihan palkitusti. Eikä ihme. Katsokaa noita lihoja!



Baarissa olutta vaikka millä mitalla, erilaisista lasista purkeista tarjoiltuna.



Ensin tilataan tiskiltä lihat kilohinnalla uunipelleille, sitten baarista juomat. Kaikki maksetaan erikseen. Istutaan pitkien pöytien ääreen, puisille penkeille. Ja sitten SYÖDÄÄN. 

Nyhtöpossu oli taivaasta, ribsit sanoinkuvaamattomia. Kannatti kyllä mennä.



Aivan erilaista, on Brooklyn Park Slope. Ei vielä hipsteriä, mutta pikkuhiljaa nousussa.



Sinnepuolelle vaelsimme Brooklyn Homebrewn takia. Oluentekijän kauppa josta saa kaikkea.



Mausteet ovat kova sana Jenkeissä oluenteossa. Niimpä niitä löytyikin joka makuun.




Kaupasta pystyi ostamaan myös juustonteko-kittejä. Eikä ihme, olut ja juusto on parasta yhdessä.



Ihan kulman takana oli vallan mainio piirakkakauppa. 



Olin aika kipeä, mutta heti kun saa eteensä latten ja palan omena-kinuski-merisuolapiirakkaa, kaikki on hyvin!



Olen samaa mieltä. Voisin syödä piirakkaa. Aamiaiseksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi. Kiitos kyllä.

Eräs ilta retkeilimme ennen tuntemattomaan Brooklynin osaan, Bushwickiin. Myös nouseva alue. 



Eikä ihme, sieltä kaiken teollisuushallien välistä löytyi Roberta´s Pizzeria. (tämä oli ruokafestareilla Manhattanillakin, TÄÄLLÄ).



Pöytää odotettiin vaivaiset 2,5 tuntia....Sen aíkana sai baarista litran tölkkejä olutta. Muutama meni. Juhlaa oli, kun päästiin pöytään!



Törkeän hyvät pizzat. Ja olutta lasipurkeista. Harrin pizza oli paras.



Erään Brooklyn-illan lopuksi shampanjacocktail hotelli Wythen näköalabaarista.  Täydellistä.

Thank you Brooklyn, I love you!

3 kommenttia:

  1. Brooklynissa on monia kivoja alueita, itse tykkään kovasti Red Hookin rouheudesta (ja sunnuntain food truck-kokoontumisesta) sekä Carrols Gardensin Smith- ja Court-katujen pikkukaupunkimaisuudesta.

    VastaaPoista
  2. Joo, meidän piti mennä Dumboon ja Red Hookiin, mutta piru vie, tulin kipeäksi. Ensi kerralla sitten :)

    VastaaPoista
  3. Brooklynistä tule meidänkin lempparipaikkamme joulureissulla New Yorkissa. Asuimme viikon Bushwickissä ja se vei sydämen kokonaan :) Roberta'sin pizzoista meillä oli kovat odotukset mutta valitettavasti ainakaan take away-tilaus ei lunastanut niitä, harmi! ehkä ensi kerralla selviämme ravintolaan asti kokeilemaan uudelleen.

    VastaaPoista