sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Dining in New York

New Yorkin reissu oli yhtä ravintolajuhlaa. Pojat olivat tehneet taustatyönsä hyvin, minä en ollenkaan. Tuloksena älytön määrä maistuvia ruokia, hyviä juomia ja ihania paikkoja. Osa tulee tässä, kahvilat omana juttunaan. Ja Brooklynin paikat, tietysti, omana juttunaan.

Ekana aamuna suunnistettiin tietysti lengendaariseen Katz Delicatesseniin. Kyllä te tiedätte siihen, josta saa parhaat pastramileivät ja missä Sally näytti sen teko-orgarsminsa. Elokuvasa When Harry met Sally.


Pastramileipä. Oi.  Ja Brooklynin panimon vain heille tekemä Katz Ale. Eikä pancakesitkaan olleet huonoja.


Seinät täynnä julkkikuvia. Vanhoja ja uusia. Paikan historia juontuu vuoteen 1888.  Katzin suku on ollut mukana vuodesta 1903. No huhhuh.  Toisessa maailmansodassa palveli kolme Katzin perheen poikaa ja siitä lähtien paikasta on voinut lähettää salamia armeijaan. " Send A Salami To Your Boy In The Army". Hauska.



TOSSA on se pöytä, jossa Sally ja Harry istui. 



Tyytyväisiä on pojat.


Ensimmäisenä iltana kaipasimme raikkaita makuja. Meksikolaiseen siis.  Majapaikkamme lähellä sijaitseva  Hecho en Dumbo tarjosi juuri sitä mitä kaipasimme.  Kirpeän makeita Margaritoja, viileää olutta, erinomaista quacamolea ja tortillachipsejä, wague-härän kieltä tortillalla sherry-salsan kera ja makoisia ravunliha-tostadoita chiliöljyn kanssa. 



Tätä näkyi useammassakin paikassa New Yorkissa. Luusta tarjoiltua luuydintä ja paahdettua lihaa. Tässä pehmeän, aromikkaan avokado-salsan ja tortillojen kanssa.



Sitten kävimme katsomassa pikaruokapaikkaa, Grif Dogs, jonka kautta pääsee salakapakkaan.



Mutta ei me päästy sinne salakapakkaan. 



Niin, sitten me mentiin syödään macaroneja. Ihan salakapakan viereen, Macaron Parlouriin
Otettiin mukaan omenasiideri-, elvis (maapähkinä&banaani)-, karamellipekoni-, tiramisu-, sitruuna- ja cheetos-maraconit. Nam. 



Käytiin syömässä Chelsea Marketissa. Siellä on yksi ihan lempipaikkani, Lobster Place. 




Paikassa on MAAILMAN paras hummeri. Kokonainen hummeri. Sitruunalla ja voilla. Joo. Ja MAAILMAN paras kermainen hummerikeitto. JOO.  Ravintola on aina täynnä ja istumapaikkoja jonotetaan. Jos ei halua jäädä, niin kamaa, tuoretta kalaa ja äyriäisiä saa myös raakana. Hummeria ja keittojakin saa mukaan.



Illaksi BBQ-paikkaan. Mighty Quinn meidän asunnon hoodeilla.



Paljon LIHAA.  Briskettiä, nyhtöpossua, chicken wingsejä ja burt endsejä. Harri oli pettynyt, kun ei ollut ribsejä.


Otin wingsejä. Oli tulisia, makeita. Kaikin puolin täydellisiä. 



New Yorkissa tapahtuu aina jotain ruokaan liittyvää. Käveltiin Broadwaylla ja yht´äkkiä, oltiin keskellä ruoka- ja juomafestivaalia. Broadway Bites.  Tämä tapahtuma on nähtävästi myös Englannissa (opin nettisivuilta).



On aina niin hauskaa olla paikoissa, jossa voi juoda ja syödä. Kaikenlaista koko ajan.



Tälläkin oli hummerijuttuja!Oli siellä donitseja, etnistä, suklaata, vohveleita, hampurilaisia ja kaikkea.



Lempipizzeriani Roberta´s Brooklynista oli täällä. Pyörillä kulkeva uuni. Onko vähän siisti.



Ja siinä se täydellinen pizza on. Pepperoni&chilipizza hunajalla. Kokeilkaa.



Harri söi jotain korealaista. Tai vietnamilaista. En muista, mutta maittoi. 


Kylmän päivän Central Park-kävelyn jälkeen käytiin legendaarisessa ulkoruokalassa. Shake Shack. Vähänkö olin muuten jäässä.



Mika tilasi ja muuttui Miakaksi. Hih.



Siinä on. Yksi New Yorkin kehutuimpia hampurilaisia. Oli hyvä. Erikoista oli säilötty paprika välissä. Minä pidin, Harri ei. Mikan mielestä aivan paras mansikkapirtelö.



Ja KYLMÄÄÄÄÄÄ!


Omalla kadulla St Mark Placella käytiin yakitori eli varras-paikassa. Oh Taisho.



Minä join vain Kirin Lightiä, olin ihan täynnä. Pojat vetivät parit vartaat mieheen. Oli hyvää, mutta joku kastike olisi ollut kiva...




Yksi ihanimmista kokemuksista oli West Villagessa sijaitseva Minetta Tavern. Perinteikäs mutta uuteen liitoon noussut ruokapaikka, hauskalla odottelubaarilla.  Paikka on avattu jo 1937 ja se on nimetty jonkintyyppisen puron mukaan, joka virtasi ennen Manhattanilla 1850-luvulle asti. Ihan täynnä nykyään, samat omistajat kuin toisessa lempipaikassani, Pastiksessa.

Söimme erittäin hyvää vuohenjuustosalaattia ja minä sitten belgialaisia simpukoita. Niin, Bloody Marya ja Manhattania alkuun. Aiettä.



Toinen suosikkipaikkani, tosin jo kerran koettu, on Meat Packingilla sijaitseva, Michelin-tähden "hampurilais"ravintola. The Spotted Pig. (siitä kirjoitin viimeksi TÄÄLLÄ). Paras hampurilainen ever on täällä. Ja simppeli.

Täältä käytiin digestiivi-juomilla Employees Only-drinkkibaarissa.  Hyvä baari, hyvät juomat. Pojat lähettää terveisiä, että hienot kuvat miestenhuoneen seinillä. Niin, en muuten meinannut päästä sisään, koska ei ollut henkilöllisyystodistusta mukana. Eli henkkarit messiiin!




Mutta. Aloitimme ja lopetimme reissumme tänne. MarkBurger.  Olutta ja New Yorkissa yhä pinnalla olevia slidereitä. Eli suomeksi minihampurilaisia.

Kannattaa syödä paljon New Yorkissa.  Ja söinhän minä.

PS. Lisäksi join Bloody Maryja, erilaisine koristeineen. Lue siitä TÄÄLLÄ. 

PS 2. Viime kertaiset New York-visiitin ravintolavinkit löytyvät TÄÄLTÄ. 

7 kommenttia:

  1. Kauanko te siellä reissussa olittekaan! Tuollainen määrä ruokapaikkoja ja siinä oli siis vasta osa? :D Olisi kiva päästä New Yorkiin, siellä en ole koskaan ollut, vaikka muuten paljon USA:ssa.

    VastaaPoista
  2. Me oltiin viikko ja tässä vasta noin puolet paikoista....Me oltiin kolmistaan, mieheni, minä ja ravintola-alalla oleva kaverini joten me vaan käveltiin ja käytiin ravintoloissa...ihanaa!

    VastaaPoista
  3. ihan hirmuinen kateus ja matkakuume valtasi nyt pienen mielen :-) mahtavan kuuloinen reissu!

    VastaaPoista
  4. Niin mullakin on, vaikka vasta tulin takaisin!apua.

    VastaaPoista
  5. Kiva lukea juttuja New Yorkista. Olemme lähdössä sinne helmikuun lopulla. Kysyisin sellasta, että paljonko yleensä jätätte tippiä ravintoloissa onko se 10-20%? Ja mites tuollaisissa esim. Shake Shack paikoissa jätetäänkö sielläkin tuo 10-20% tippi? :)

    VastaaPoista
  6. Me tehtiin näin: Ravintoloissa jätettiin minimi 10%, jos kaikki oli kivasti, niin 20%. Baarissa tippiä jätetään taala per juoma-periaatteella. Pikaruokapaikoissa ei jätetä tippiä yleensä. New York-juttuja tulossa vielä lisää!

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkeistä! Lisäjuttuja odotellessa!:)

    VastaaPoista