tiistai 17. joulukuuta 2013

Jouluista maustekakkua


Joulukakkua duuniin. Appelsiini, vaahterasiirappi, suklaa, pähkinä. Kaikki mukana. Ja kaverit kaneli, neilikka ja inkivääri myös. 



 Jouluinen vaahterasiirappikakku

5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1 dl palmusokeria, 1 dl vaahterasiirappia, hyppysellinen kanelia, inkivääriä ja neilikkaa, 1 tl leivinjauhetta, 2 kananmunaa, 1,5 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita, 1 dl puristettua appelsiinimehua, 1 tl raastettua appelsiinikuorta, 2 dl luonnonjugurttia tai Alpro soijajugurttia. (Itse tein kakusta maidottoman, kun duunissa osa ei voi syödä maitotuotteita). Vielä kourallinen rouhittuja manteleita ja suolapähkinöitä. Ja kourallinen rusinoita ja !/2 dl lisää puristettua appelsiinimehua. Vuokaan öljyä/voita ja Myllärin Luomu Korppujauhoja.

Tähänkin postaukseen olen saanut kivan määrän jauhoja ja muita Myllärin Luomulta, joilla on käynnissä Kuukauden Inspiroivin Leipoja-kisa.  Facebookista näkee niitä muita jouluisia leipomuksia. Nam.




Homma tehdään näin: Liota rusinat tilkassa puristettua appelsiinimehua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sokerit, siirappi ja munat vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, jugurtti, sekoita, lisää appelsiinimehu ja raaste, sekoita. Lisää lopuksi rusinat, pähkinät, öljy ja sekoita tasaiseksi.

Laita voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 180 asteessa, vuuasta riippuen, noin 30-50 minuuttia. Kokeile sukkapuikolla, taikinan kypsyyttä, jos puikkoon ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Kuorrutteeseen tuleen noin 150 g (laktoositonta) suklaata. Sulata suklaa vesihauteessa.Valuta jäähtyneen kakun päälle.




Syö. kahvin kera tai ilman.  Hyvää miten vaan. Kyllä ymmärrän, miksi vaahterasiirappi on kaveri pähkinän kanssa. Ja miksi kaneli, inkivääri ja neilikka hengaa yhdessä. Suklaasta ja appelsiinista nyt puhumattakaan.

Yhteistyössä Myllärin Luomu

2 kommenttia: