Unkarilainen joulupulla. Tää syödään aina ekana adventtina. Ja joskus muulloikin ennen joulua.
Tee pullataikina (2,5 dl maitoa, 1/2 hiiva, 1 dl sokeria, kardemummaa, noin 6 dl jauhoja, 100 g voita). Tärkeää: Laita sekään myös noin 1/2 tl sahramia, niin että pullasta tulee kauniin keltaista. Koristeluun rusinoita.
Kohota taikina. Muotoile siitä tonttuja tai perheenjäseniä. Meillä pellillä odottaa uuniin pääsyä minä, Mika, Andi, Atti, Marikki, isoAtti, Make-rekka, isoAndi ja Nora ja isoäiti.
Kohota hetki ja voitele maidon ja voin seoksella.
Paista 200 astetta noin 20 minuuttia. Nauti lämpimänä glögin kera.
Joulu!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti