perjantai 27. joulukuuta 2013

Ravintola Olo - lounasta ja kahviyllätys!


Duunilounas. Aika kivassa ympäristössä. Ravintola Olo Kauppatorilla.Vaaleaa, suomihenkistä.  Joka päivä menukokonaisuus, joka lukee rullalle käärityssä paperissa.Alkuun omia sämpylöitä ja dipattavaa, samettista palsternakkakeittoa/sosetta.Tämän idean lainaan kotiin.

Juomaksi oli omenamegu-glögi ja vettä, duuniaduunia näes.
Ensimmäinen alkuruoka oli taideteos. Siinä oli ainakin silakkaa, omenaa, perunaa, jotain rouskuvaa(veikkaan ruista) ja vihreää, maukasta pölyä(?).Sisustus on minun makuuni liian beessi ja valkoinen, mutta makuasia tämä. kaunista ja ilmavaa kuitenkin.  Ja todella hyvä valo kuvata ruokia! Jes.
Tämä annos oli niin kaunis, että tuntui väärältä syödä se. Paahdettua selleriä, härkäsimpun(!!) mätiä (ikinä en ollut syönyt), ja kaikenlaista muuta. Kauniskauniskaunis.Pääruuaksi ankanmaksassa ja kermassa muhennettua sorsaa ja punajuuria kolmella tapaa.Aivan oiva tapa tarjota riistalintua tuolla lailla ilman luita ja muhennettuna kermaan, kun riista pysyy näin ihanan mehukkaana.

Sittren kahviyllätykseen. Tilaismme jälkiruuan kanssa kahvia ja pöytäämme tuotiin ihan hassu häkkyrä.En ollut ikinä nähnyt tälläistä. Kahvifriikkinä täyty sanoa:Ihana. Sitä käytteli hauska tarjoilija, joka oli myös itse ihan fiiliksissä laitteesta.

Ensin täytettiin vedellä tuo alla oleva kupla.
Sitten sytytettiin pieni liekki kaasukeittimeen ja vesi höyrystyi yllä olevaan astiaan.
Lisättiin kahviporot ylös ja sekoitettiin.
Lopuksi kahvi suodattui takaisin alla olevaan kuplaan. Tuloksena todella aromikasta, ihanaa, tuoksuvaa kahvia. Oi.Kahvin kanssa sitten mustikkaa monella lailla.   Kaunista ja hyvää .

Oiva lounas. Hyvää seuraa, kiitos Anjalle ja Katjalle. Ihanaa ruokaa.

Menkää tekin Oloon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti