torstai 28. maaliskuuta 2013

Tomaatti&mozzarella&basilika - pastana!


Täksi päiväksi piti miettiä helppo pasta. Koska ohjelmassa on pakkausta, säätöä ja muuta. Mitä sitä keksisi?

Heureka. Otetaan perus tomaati-mozzarella-salaatti ja tehdään siitä pasta.



Oman nerokkuuteni (kröhöm) ydin piilee pastan kastikkeessa, joka on aurinkokuivatuista tomaateista, vähästä parmesaanista ja öljystä sauvasekoittimella hurautettua tahnaa. Pastan kannattaa olla gnocchia tai muuta sellaista mallia, jonka rakenteeseen kastike voi piiloutua. Sitten vaan öljyssä pannulla pyöräytettyjä kirsikkatomaatteja, viileän narskuvaa mozzarellaa ja paljonpaljon basilikaa. Suihkaus öljyä ja mustapippuria. Valmis!

Kun pastan syö heti, viileän juuston, kuuman pastan, suolaisen makean kastikkeen ja aromikkaan katkeran basilikan maut ja suutuntuma maistuvat kivasti yhdessä.

Tarkka resepti tästä:

Tomaatti&mozzarella&basilika-pasta
neljälle

1 ptk  gnocchi-pastaa, 1/2 prk aurinkokuivattua tomaattia öljyssä(noin pari desiä), 2 rkl hyvää oliiviöljyä, 2 rkl hinoksi raastettua parmesania, suolaa ja mustapippuria, 2 kourallista kirsikkatomaatteja puolitettuna, 1 pnt basilikaa, 1 pkt mozzarellaa. (jos haluat pastasta ruokaisemman, lisää paistettua kanaa.)

Laita pasta keittymään. Hurauta sauvasekoittimella aurinkokuivatut tomaatit ja öljy mitä niissä on käytetty, parmesan-raaste ja tarpeen mukaan bähän oliiviöljyä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Paista kirsikkatomaatteja hieman öljyssä pannulla, niin että ne menettävät vähän rakennettaan. Sekoita pasta, kastike, tomaatit ja nypitty basilika. Lado lopuksi päälle mozzarella viipaleina ja muutama iso basilikanlehti. Mausta lorauksella hyvää oliiviöljyä ja mustapippuria. Juomaksi minulle kevyt lager-olut.

Helppo ja hyvä. Just the way I like it.

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä, pelasti jouluruoan aiheuttaman tyhjiön mahassa.

    VastaaPoista