keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Tänään unelma itsetekemästä ketsupista


Tänään on paljon duunia ja iltavuoroa ja presentaatioita ja asiakkaita.

Siksi unelmoin että pääsen kotiin, otan lohkoperunan ja dippaan sen Mikan tekemään, maailman parhaaseen ketsuppiin. Ja otan oluen. KYLLÄ.



Mikan ketsuppi

Noin 1/2 kg tomaatteja, 1 punasipuli pienittynä, 2 valkosipulin kynttä pienittynä, 3 rkl KOFF-olutta, 3 rkl etikassa säilöttyjä paprikasuikaleita(saa ainakin S-marketista), 1 dl palmusokeria, 1/2 chili pilkottuna, 1 dl viinietikkaa, 1 dl vaahterasiirappia, 1 tl suolaa, hyppysellinen kanelia ja kardemummaa, pippuria myllystä.

Lohko tomaatit ja poista kanta. Laita kattilaan viinietikka, olut, sokeri ja siirappi. Kuumenna. Lisää joukkoon vihannekset ja mausteet. Keitä noin tunnin ajan (kunnes vihannekset pehmenneet ja seos kiehunut kasaan). Soseuta sauvasekoittimella ja anna makujen tasautua viileässä.

Meillä on tätä ketsaria jääkaapissa. Jee. Fingers crossed että perunaa on jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Menee ehdottomasti kokeilulistalle. Mikä funktio tuolla oluella muuten on kokonaisuudessa? :)

    VastaaPoista
  2. Tollainen vaalea, vähän humaloitu lager antaa ketsuppiin vähän mietoa makeutta ja rakenteeseen hiilidioksidin kautta kuohkeutta. Jos ei halua käyttää olutta voi kyllä käyttää ihan vettä tai kolaa.Itse tykkään siitä pienestä vivahteesta, minkä olut antaa. Mutta hyvää ketsuppi on ilman oluttakin!

    VastaaPoista