Kun on makeaa, niin sen pitää olla oikeasti makeaa.
No, nämä on. Joo-o.
Lemon Curd-marenkipusut
2 kananmunanvalkuaista, 1,2 dl sokeria, noin 5 rkl lemon curd-tahnaa (minä ostin kaupasta, koska rakastan juuri sen englantilaisen tahnan makua, mutta tätäkin voi tehdä itse. Olen tehnyt).
Vatkaa valkuaiset ja sokeri niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Tee pieniä litteitä kekoja leivinpaperille ja paista noin 100 asteessa pitkään (noin tunnin). Kun pusut ovat jäähtyneet, laita lemon curd-tahnaa pusun pohjaan ja paina toinen puu kiinni.
Aijai.
Ps. Opin tämän täytetyn marenkipusuhomman Buenos Airesista, jossa laitetaan marenkien väliin dulce de leche(-toffeen makuista tiisivstemaito)-kastiketta.
Ps2. Lisää Buenos Airesin ruuista: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/109447-buenos-aires-on-muutakin-kuin-pihveja-ja-tangopaikkoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti