keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pieniä, söpöjä ja kirpeitä Pääsiäiseksi


Tein duunin kokkautilaisuuteen vahingossa IHANIA pikkusia whoopie-pie leivonnnaisia. Ja sitten tein niitä uudelleen kotona. Ja uudelleen taas. Ja ehkä nyt Pääsiäisenäkin...



Vaniljawhoopiet ja sitrus-mascarpone. Joo.

Whoopiet
50 g pehmeää voita, 1 dl sokeria, ½ dl fariinisokeria, ½ dl neutraalin makuista öljyä, 1 kananmuna, 3 tl vaniljasokeria, 4 ½ dl jauhoja, ½ tl suolaa, 1 ½ tl leivinjauhetta, 1 dl maitoa

Vaahdota voi, sokerit ja öljy. Lisää kanamuna ja vatkaa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lopuksi kaada taikinaan maito. Taikinan tulee jäädä melko juoksevaksi, kuitenkin niin että sitä voi pursottaa. Pursota leivinpaperille pieniä litteitä pyörylöitä. Jätä leviämisvaraa. Paista whoopiet 175 asteessa 12-14 minuuttia. Whoopiet saavat jäädä pehmeiksi.

Täyte 
200 g mascarpone-juustoa, 4 tl vaniljasokeria, 1 limen kuori raastettuna, 4-6 tl limemehua
4 tl Golden Cap Lemon Soda -siideriä, 1 ½ dl tomusokeria (maista välillä, minä kun tykkään todella kirpeästä)

Valmista täyte sekoittamalla mascarpone, vaniljasokeri, limenkuori ja -mehu sekä siideri. Lisää tomusokeri joukkoon pieninä erinä sekoittaen koko ajan. Tarkista makeus.

Laita jäähtyneen whoopien päälle täytettä ja paina toinen whoopie päälle. Anna levätä pakkasessa pari tuntia tai tarjoa sellaisenaan. Jos pakastat whoopiet, ne säilyvät kylmälaukussa useita tunteja, juuri sopivasti puistopiknikin ajan. Voit koristella whoopiet vaikkapa sitruunan- tai limenkuoren palasilla.

Oujes. Joskus oma duuni on vaan niin kivaa. Ja sen tulokset. (Jos ihmettelette, miksi resepti on niin hyvää suomea, sen on puhtaaksikirjoittanut kollegani Terttu.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti