sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Poroa burgerina


Täällä Pyhätunturilla meillä ei ole uunia. Tämä pikkaisen rajoittaa pääsiäisen lammaspaistin valmistamista, joten juhla-ateriassa mentiin toiseen ääripäähän. Poroburgereihin! Juhlaa nekin olivat, kylmän oluen ja avokadokastikkeen kera.

Tehtiin elämämme vielä niin helpoksi, että ulkoistettiin ranskalaisten tekeminen eli Mika kipaisi hakemassa ne hotellilta.

Juhlaa.


Poroburgerit (tulee noin 12 pihviä, normaaliperheessä kymmenelle, meillä 4lle aikuiselle ja parille lapselle)

800 g poron jauhelihaa, 400 g sian jauhelihaa, suolaa ja pippuria. Sekoita kaikki ja tee pihvit. Paista pannulla. Tuli ihanan mehukkaat ja aidon makuiset pihvit.

Avokadokastike: 2 avokadoa muussattuna, 1 tomaatti pienittynä, suolaa, pippuria, loraus kuivaa kuohuviiniä(kun ei ollut sitruunaa) tai hyvin kuivaa omenasiideriä. Sekoita kaikki ja laita viileään tekeytymään tunniksi.

Lisäksi meillä oli: 12 kpl hampurilaissämpylöitä (juujuu, kauheeta kun on valkoista vehnää ja säilöntäaineita, mutta hampurilaiseen vaan niin parhaita), punasipulia renkaina, 2 pkt paistettua pekonia, juustosiivuja, salaattia, ketsuppia ja bbq-kotisinappia.

Sitten kootaan kaikiki oma hampurilainen maun mukaan. Ja nautitaan. Oujes.

Aika täynnä oltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti