lauantai 2. maaliskuuta 2013

Syömässä. Köpiksessä. Ravintola Plutossa. hauhau.


Kävin vaihteeksi kääntymässä Riikan kanssa Kööpenhaminassa. Ja syömässä 12 ruokalajin illallisen.Paikkana ravintola Pluto Borgergade 16 (hassua kyllä, paikalla ei näytä olevan nettisivuja) Köpiksen nk. design districtillä.

Meitä oli 50 henkeä ja 35 hengen varaus. Täpötäydessä ravintolassa. Hups. Ihan kaikki ei olleet ilmottautuneet illallisellle....No, ensin henkilökunta pyöritteli silmiään, mutta sitten ylimääräiset paikat järjestyivät varastosta kannettujen terassipyötien ja baariin kattamisen ansiosta.

Me päästiin baaritiskille syömään. Ihan parasta. Sai ruokaa ja olutta nopeasti.Ensin tanskalaista leikkelelautasta, sitten marinoituja jättirapuja ja quacamolea, keitettyjä kananmunia sitten marinoitua&paahdettua mustekalaa ja vihreitä paprikoita. Olutta. Tietysti. Jääkylmää Kronenbourgia.Paistettuja kampasimpukoita voivaahdossa. HYVÄÄ.Ylikypsää, revittyä possua, etikkakurkkua ja pitasämpylöitä. Vähän kuin Gaijinissa. Sitten oli vielä haudutettua turskaa ja pähkinöitä (ei ollut hyvää), friteerattua kateenkorvaa, mausteista makkaraa ja paahdettuja perunoita. Ja lisää olutta.


Me oltiin jo niin täynnä, kun jälkkärit tuotiin. Mutta jälkkärille on aina tilaa. Joten kyllä ne suklaamuosset, marenkimurut, jugurttijäädykkeet, minttu-kurkkusorbetit meni myös.

Ja sitten nopeasti nukkumaan. Täydellä vatsalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti